Aanbod
Teniersstraat 13C (Augustinusschool)
Woningaanbod

Augustinusschool

De voormalige Augustinusschool staat aan de Teniersstraat 13C te Den Haag. Het is in 2016 door Stadsherstel aangekocht na lange tijd leeggestaan te hebben.

Basisschool

De Augustinusschool was een rooms katholieke jongensschool. Architect Nicolaas Molenaar (1850-1960) heeft de school ontworpen. De architect was van katholieke komaf en kwam uit een familie van aannemers en timmermannen. De basis voor de bouw van de school werd gelegd in 1891. In de hal van het gebouw is vandaag de dag nog een herinneringssteen te zien die laat weten dat de eerste steenlegging gedaan is door pastoor J.C.F. Jansen en tot welke parochie de school behoorde. Rond de jaren ’60 begon de ontzuiling in Nederland en werd de Augustinusschool van de hand gedaan. Voordat het pand lange tijd leeg kwam te staan, huisde er nog een kinderdagverblijf.

Startersappartementen

Momenteel wordt het pand hersteld en herbestemd naar  startersappartementen. Het gebouw heeft geen monumentale status, maar wel cultuurhistorische waarde. Het is namelijk één van de laatste gebouwen in de wijk die herinnert aan de geschiedenis van verzuiling en ontzuiling in Nederland.

Locatie

Zie ook

Prijs: -
Servicekosten: -
Beschikbaar per: -
Huurtermijn: -
Waarborg: -
Bouwjaar: -
Restauratie jaar: -
Gebruiksoppervlakte: -
Inhoud: -
Aantal kamers: -
Buitenruimte: -
Berging: -
Aantal woonlagen: -
Etage woningentree: -
Monumentale status: -
Energielabel: -
Bijzonderheden: -