Aanbod
Kasteel Duinstraat

Kasteel Duinstraat

Het voormalige politiebureau van Scheveningen, in de volksmond ook wel Kasteel Duinstraat genoemd.

Voormalig politiebureau

In 1903 leidde een grote reorganisatie bij de politie tot een verdubbeling van het aantal personeelsleden. Waarschijnlijk was dit de aanleiding voor het bouwen van het nieuwe politiebureau, ter vervanging van het bureau aan de Keizerstraat.

Het complex, dat inmiddels de status van Rijksmonument heeft ontvangen, is gebouwd tussen 1905 en 1909 naar ontwerp van stadsarchitect A.A. Schadee en huisde sindsdien zowel de politie als de brandweer van Scheveningen. Naast de karakteriserende torentjes bij de poort, beschikt het pand over mooie details in de gevel. Zo zijn er boven de entree bloemen verwerkt in de ornamentiek en is de typerende Haagse ooievaar afgebeeld.
Ook in het interieur is het karakter nog terug te zien. Zo is de algemene entreehal voorzien van de originele aardewerk vloertegels en ook is de bordestrap in de centrale hal nog in volle glorie behouden gebleven.

Stadsherstel is al bekend met het complex. In 2013 kochten we de rechtervleugel, de voormalige brandweerkazerne. Hier zijn in 2016 zeven mooie appartementen opgeleverd.

Tot begin dit jaar was de linkervleugel in gebruik door de politie. Stadsherstel realiseert hier een combinatie van drie appartementen en kantoorruimtes.

Alle locaties

Zie ook