Aanbod
Molenstraat 25C
Woningaanbod

Molenstraat 25C

Beschikbaar: 01-02-2024
Gebruiksoppervlakte: 105 m2
Huur: €1950 excl. g/w/l
Servicekosten: ca. €35,-
Energielabel: n.v.t. (Rijksmonument)
Aantal kamers: 3
Aantal woonlagen: 2
Bouwjaar: 1767

Indeling

Entree op de eerste verdieping, op de tweede verdieping vindt u de woonkamer, keuken, toilet en wasmachine ruimte. Op de derde verdieping vindt u 2 slaapkamers en de badkamer met douche en toilet.

Het pand

De Koningspoort, opvallend gelegen op de plaats waar de Oude Molstraat op de Molenstraat uitkomt. Deze kromme straat, gelegen in het oudste deel van Den Haag, dankt zijn naam aan de korenmolen, die zich in de middeleeuwen aan het Noordeinde ongeveer op de plaats waar nu de Waalse kerk staat, bevond. Vanaf begin van de 15e eeuw heeft pand verschillende bewoners gehad zoals een riemslager, kleermakers, kunstschilder en een componist. Ook heeft het pand als restaurant gefungeerd. In de 17e eeuw heeft het pand waarschijnlijk zijn huidige gevel gekregen. Op de begane grond bevindt zich een bedrijfsruimte met daarboven vier appartementen.

De omgeving

De Molenstraat vormde vroeger de grens tussen Den Haag en het duingebied. De Molenstraat behoort samen met de Oude Molstraat en de Juff rouw Idastraat tot de oudste straten van den Haag. De oude stadspoort De Koningspoort geeft toegang tot enkele huizen en een hek naar de tuinen van Paleis Noordeinde. De Molenstraat is een gezellige straat met kleine winkels, cafés, lunchrooms en restaurants.