Aanbod
De Kantoorvilla

Bierdepot
“De Drie Hoefijzers”  De Kantoorvilla

In de Rivierenbuurt, vlakbij station Hollands Spoor, staat op de hoek van de Zwetstraat 1-5 en de Dintelstraat 42 het voormalig bierdepot van de Bredase bierbrouwerij ‘De Drie Hoefijzers’.

Bierdepot

Het complex is ontworpen door K. Meijer & H.E.M. Rademaker architecten en is vlak voor de Eerste Wereldoorlog gebouwd. Het bestaat uit een kantoorvilla, koelhuis en paardenstal. De bierbrouwerij uit Breda had meerdere depots in Nederland. Het Haagse depot is waarschijnlijk de laatste die nog bestaat. Het was tot eind jaren zestig eigendom van ‘De Drie Hoefijzers’, waarna er onder meer een houthandelaar en uiteindelijk een autosloopbedrijf in huisden. Het complex is sinds 2007 een gemeentelijk monument, maar staat er al lang slecht bij. Een paar jaar geleden is de oude rijtuigenstalling gesloopt. De staat van het depot ging de laatste jaren alleen maar achteruit. Om verder verval te voorkomen, besloot Stadsherstel om het complex aan te kopen.

De Kantoorvilla

Dit pand bestond oorspronkelijk uit het kantoor van de directeur, een spreekkamer, een grote kluis en een aantal ondersteunende ruimtes op de begane grond en een groot woonhuis daarboven. Met de renovatie realiseert Stadsherstel hier zes luxe appartementen.

Hierbij bekijken we alle mogelijkheden met betrekking tot duurzaamheid. Zo zijn we bezig met plannen om twee woning compleet gasloos op te leveren en de overige vier woningen energiezuinig te maken door middel van extra isolatie en vloerverwarming.

Alle locaties

Zie ook