Aanbod
Zwetstraat 1B
Woningaanbod

Zwetstraat 1B

WONEN IN EEN PAS GERENOVEERD BIERDEPOT

Het complex is ontworpen door K. Meijer & H.E.M. Rademaker architecten en is vlak voor de Eerste Wereldoorlog gebouwd. Het bestaat uit een kantoorvilla, koelhuis en paardenstal. De bierbrouwerij uit Breda had meerdere depots in Nederland. Het Haagse depot is waarschijnlijk de laatste die nog bestaat. Het was tot eind jaren zestig eigendom van ‘De Drie Hoefijzers’, waarna er onder meer een houthandelaar en uiteindelijk een autosloopbedrijf in huisden. Het complex is sinds 2007 een gemeentelijk monument, maar staat er al lang slecht bij. Een paar jaar geleden is de oude rijtuigenstalling gesloopt. De staat van het depot ging de laatste jaren alleen maar achteruit. Om verder verval te voorkomen, besloot Stadsherstel om het complex aan te kopen.
Dit pand bestond oorspronkelijk uit het kantoor van de directeur, een spreekkamer, een grote kluis en een aantal ondersteunende ruimtes op de begane grond en een groot woonhuis daarboven. Hier werd alle administratie bijgehouden van het bierdepot. Hoeveel bier er vanuit Breda gebracht werd en de distributie vanuit het depot naar de omgeving.

Indeling:
Via het gemeenschappelijke trappenhuis treft u op de tweede verdieping de voordeur van het appartement.
Via de voordeur komt u in de hal welke toegang geeft aan de eerste slaapkamer (ca. 11 m2), het aparte toilet en de woonkamer (ca. 22,5 m2) met aangrenzende eetkamer en keuken (ca. 20 m2). De keuken beschikt over alle moderne gemakken als een koelkast, vriezer en vaatwasmachine.
Via de woonkamer heeft u toegang tot de tweede slaapkamer (ca. 13,5 m2). Beide slaapkamers geven toegang tot de tussengelegen badkamer met douche, dubbele wastafel en een aansluiting voor de wasmachine.

Duurzaamheid:

Bij de renovatie van de kantoorvilla hebben we duurzaamheid zoveel mogelijk geprobeerd mee te nemen. Dat heeft geresulteerd in verschillende duurzaamheidsmaatregelen.

Voor het appartement met adres Zwetstraat 1B betekent dit dat het appartement beschikt over mechanische ventilatie met warmteterugwinning. Hierbij wordt de warme lucht vanuit de badkamer en keuken die normaal afgevoerd wordt gezuiverd en weer terug de woning ingebracht om de woning te verwarmen. Ook beschikt het appartement over lage temperatuur vloerverwarming, wat inhoudt dat er geen radiatoren hangen, en een luchtwarmtepomp. Deze haalt warmte uit de lucht om de woning te verwarmen. Hiermee is deze woning compleet gasloos!

Let op: de vloer die in de woning ligt is, indien gewenst, ter overname voor een bedrag van €2000,- (bon is aanwezig).

Prijs: €1.225,- excl.
Servicekosten: €45,-
Beschikbaar per: 1 maart 2021
Huurtermijn: minimaal 1 jaar
Waarborg: 1x de maandhuur
Bouwjaar: 1912
Restauratie jaar: 1982
Gebruiksoppervlakte: 75 m2
Inhoud: -
Aantal kamers: 3 (woon- en eetkamer en twee slaapkamers)
Buitenruimte: -
Berging: -
Aantal woonlagen: 1 woonlaag
Etage woningentree: 2e verdieping
Monumentale status: Gemeentelijk monument
Energielabel: -
Bijzonderheden: Geheel gasloos appartement