Aanbod
Zuidwal 40
Woningaanbod

Zuidwal 40

KENMERKEN

 Beschikbaar: per 1 september
Oppervlakte: 75 m2
Prijs: € 1.240,- huur en € 30,- servicekosten
Aantal kamers: 3
Aanwezig: Terras en gezamenlijke binnentuin
Huisvestingsvergunning: ja
Energielabel: C

LOCATIE

Het pand bevindt zich op de hoek van de Zuidwal met de Boekhorststraat. Aan de Boekhorststraat, van de Zuidwal tot de Lepelstraat, staan zeven panden uit eind 19e eeuw. De panden zijn beeldbepalend in het stadsgezicht vanwege de variatie in maat, de schaal en de detaillering van de buitengevels. In de 19eeuw was de Boekhorststraat een gezellige winkelstraat. In de jaren tachtig is de straat erg verpauperd. Stadsherstel heeft in nauwe samenwerking met de gemeente het bouwblok aangepakt. Het complex telt tien winkels en negentien woningen van verschillende grootte, karakter en indeling.

DE INDELING

Vanuit de entree is er toegang tot de woonkamer en suite (ca. 20,5m2+14m2) met open deuren naar de serre (ca. 3,6 m2) die wintertuin kan dienen. Ook is er vanuit de hal toegang tot de keuken (ca. 6m2), het aparte toilet en de badkamer met wastafel en douche. Achter de keuken bevindt zich een kamer van ca. 8m2 met openslaande deuren naar het terras  Vanuit de serre zijn er eveneens openslaande deuren richting het terras (ca. 12m2). Daarnaast is er toegang tot de gezamenlijke binnentuin (ca. 250m2).

HISTORIE

De Zuidwal is gelegen in het centrum van Den Haag. Aan de westelijke kant komt de straat uit op de Paviljoensgracht en aan de andere kant gaat hij over in de Brouwersgracht die wordt afgesloten door de Prinsegracht. In de directe omgeving bevindt zich de bruisende oude binnenstad. Op twee minuten loopafstand bevindt zich de Grote Markt met verschillende horeca gelegenheden. De Grote Markt is tevens het begin van het winkelgebied. Aan de andere kant van de Prinsegracht is het Medisch Centrum Haaglanden. Op twee minuten lopen bevindt zich het Oranjeplein met sportveld en speeltuin