Aanbod
Zuidwal 39-E
Woningaanbod

Zuidwal 39-E

KENMERKEN

 Beschikbaar: 1 december 2022
Oppervlakte: 87,2 m2
Huur: € 1.350,- excl g/w/l
Servicekosten: € 45,-
Aantal kamers: 3
Etage: 3de verdieping
Aanwezig: balkon en berging
Huisvestingsvergunning: ja
Bouwjaar: eind 19de eeuw
Energielabel: D

BESCHRIJVING PAND

Dit pand staat op de hoek van de Zuidwal en de Boekhorststraat. Aan de Boekhorststraat, van de Zuidwal tot de Lepelstraat, staan zeven panden uit eind 19e eeuw. De panden zijn beeldbepalend in het stadsgezicht vanwege de variatie in maat, schaal en detaillering van de buitengevels. In de 19e en begin 20e eeuw was de Boekhorststraat een gezellige winkelstraat. In de jaren tachtig was de straat erg verpauperd. Stadsherstel heeft in samenwerking met de gemeente het bouwblok opgeknapt. Het complex telt tien winkels en negentien woningen van verschillende grootte, karakter en indeling.

INDELING

Vanuit de entree in de hal op de derde verdieping is er toegang tot de twee slaapkamers (ca. 11 en 18,5m2), de woonkamer met open keuken (ca. 40m2), de badkamer en het aparte toilet. Het balkon (ca. 5,5m2) aan de zuidwestzijde van het pand is te bereiken via een van de slaapkamers. Daarnaast is er toegang tot een gezamenlijke binnentuin (ca. 250m2). Op de afgesloten binnenplaats bevindt zich de berging (ca. 6,5m2).

OMGEVING

De Zuidwal bevindt zich in het centrum van Den Haag. Aan de westelijke kant komt de straat uit op de Paviljoensgracht en aan de andere kant gaat hij over in de Brouwersgracht die wordt afgesloten door de Prinsegracht. In de directe omgeving bevindt zich de bruisende oude binnenstad. Binnen twee minuten lopen ben je al bij de Grote Markt en het winkelgebied van Den Haag. Het openbaar vervoer bevindt zich op 700 m afstand. Binnen een straal van 500 m is de dichtstbijzijnde supermarkt. Het station bevindt zich op 1.3 km afstand en binnen 9 minuten bereik je de A12.