Aanbod
Venestraat 4C Leidschendam
Woningaanbod

Venestraat 4c Leidschendam

KENMERKEN

 Beschikbaar: per direct
Oppervlakte: ca. 59 m2
Huur: € 1.300,-
Servicekosten: € 45,-
Aantal kamers: 2
Aanwezig: Berging (ca 7 m2)
Huisvestingsvergunning: nee
Energielabel: D

LOCATIE

Het pand is gesitueerd op een geweldige locatie, namelijk direct langs de sluis in het centrum van Leidschendam. Daarmee heeft het appartement een adembenemend mooi uitzicht op de Vliet en de sluis. Het nieuwe Damplein en de winkelstraat Damlaan bevinden zich in de directe omgeving.

DE INDELING

De woning is toegankelijk via de gemeenschappelijke entreehal op de begane grond, waar zich tevens de meterkasten bevinden. Via een gemeenschappelijke binnentrap komt men op het ruime achterplat op de eerste verdieping. De eigen woningtoegang bevindt zich op de tweede verdieping.

Vanuit de hal, aansluitend op de entree, is er toegang tot de slaapkamer en de badkamer. In de hal is ook een apart toilet aanwezig. Via de eigen binnentrap is er toegang tot de ruimte op de tweede verdieping.

Op de tweede verdieping bevindt zich de woonkamer met een open keuken en een ruime vliering.

HISTORIE

‘Seeckere Huysinge ende stallinge, kookhuyse, schuuyr ende verdere getimmerten, gelegen aan den Leytschendam op de houck van de lantscheydinge, eene neeringrycke Herberge alwaer Amsterdamuythangt’. Uit dit stuk in de uit 1663 stammende verkoopakte van het pand kunnen we opmaken dat hier de herberg ‘De stad Amsterdam’ gevestigd was.
Gelegen aan de vaarroute tussen Amsterdam, Haarlem, Leiden, Den Haag en Delft, zal de herberg genoeg klandizie hebben gehad in die tijd. Na 1826 ontstonden er snellere manieren van reizen waardoor de herbergen aan de Vliet hun bestaansrecht verloren en ook De stad Amsterdam moest zijn deuren sluiten.