Aanbod
Venestraat 4
Woningaanbod

Venestraat 4

KENMERKEN

 Beschikbaar: 1 april 2023
Oppervlakte: 70 m2
Huur: € 1.180,- excl. g/w/l per maand
Servicekosten: € 45,- per maand
Aantal kamers: 2
Huisvestingsvergunning: nee
Energielabel: D

BESCHRIJVING PAND

De oudste historische gegevens van de bebouwing aan het Sluisplein gaan terug tot het midden van de 17de eeuw. Het hoekhuis op het Sluisplein en de Venestraat stond toen reeds bekend als de herberg “De Stad Amsterdam”.

Vanaf 1650 tot en met 1826 bleef het pand de functie als herberg met woonhuis houden. In deze tijd heeft het pand meerdere welvarende eigenaren gehad. De herberg is onder andere in eigendom geweest van Theodorus van Leeuwen, de maire (burgemeester in de Franse tijd) van Leidschendam.

In 1828 werd de Herberg door de toenmalige eigenaar verbouwd tot kruidenierswinkel. De aanleiding voor deze functiewijziging was de snellere diligence verbinding sinds 1826. In 1871 werd het winkelhuis verkocht aan Johannes Blonk. De familie Blonk heeft het pand vervolgens ruim 135 jaar in eigendom gehad. In 2006 verkocht de familie Blonk het pand aan Stadsherstel Den Haag.

Het rijksmonument ‘Herberg De Stad Amsterdam’ is oorspronkelijk gebouwd in het begin van de 17e eeuw. Het achtergelegen pakhuis is in een later stadium gebouwd, namelijk in de laat 18e eeuw.

INDELING

De woning is toegankelijk via de gemeenschappelijke entreehal op de begane grond, waar zich tevens de meterkasten bevinden. Via een gemeenschappelijke binnentrap komt men op het ruime achterplat op de eerste verdieping. De eigen woningtoegang bevindt zich op de eerste verdieping.

Vanuit de hal (ca. 3.5m2), aansluitend op de entree, is er toegang tot de woonkeuken (ca. 18,5m2), de ruime woonkamer (ca. 25.7m2) en de eigen binnentrap naar de vertrekken op de tweede verdieping.

Op de tweede verdieping bevinden zich de slaapkamer (ca. 19,7m2) en de badkamer en suite (ca. 3.5m2) een waskast en een handige vliering.

OMGEVING

De vier appartementen zijn gesitueerd op een geweldige locatie, namelijk direct langs de sluis in het centrum van Leidschendam. Daarmee hebben de appartementen een adembenemend mooi uitzicht op de Vliet en de sluis. Het nieuwe Damplein en de winkelstraat Damlaan bevinden zich in de directe omgeving.