Aanbod
Tweede de Riemerstraat 105-B
Woningaanbod

Tweede de Riemerstraat 105-B

BESCHRIJVING PAND

Verscholen achter een poort tussen de andere huizen in de 2e De Riemerstraat vind je een hofje bestaande uit zeven huisjes. De woningen zijn van oorsprong tuinderswoningen voor de tuinders die tot 1850 in de buurt van het hofje groenten verbouwden en bloemen teelden. Een rijtje van de woningen is blijven staan en tijdens de stadsvernieuwing omsloten door woningen waardoor het hofje ontstond.

INDELING

Vanuit de poort aan de 2e de Riemerstraat leidt een pad tot aan de eigen voordeur. Via de eigen voordeur komt men direct in de keuken (ca. 5m2) met trapkast en trap naar de verdieping. Vanuit de keuken is er toegang tot de woonkamer (ca. 15m²). Via de trap naar de eerste verdieping vindt u de slaapkamer (ca. 15m2) en de badkamer (ca. 3m2). De tuin (ca. 30m²) is te bereiken via openslaande deuren in de woonkamer.

OMGEVING

De 2e de Riemerstraat is gelegen in de wijk Zeeheldenkwartier in het centrum van Den Haag.

In de omgeving bevindt zich de bruisende oude binnenstad. Op tien minuten loopafstand vind je de Grote Markt met verschillende horecagelegenheden.

De Grote Markt is tevens het begin van het winkelgebied. Op minder dan vijf minuten lopen bevindt zich de Paleistuin en met nog geen kwartiertje lopen sta je midden in het bos.

Prijs: €670,-
Servicekosten: €30,-
Beschikbaar per: 1 februari 2019
Huurtermijn: minimaal 1 jaar
Waarborg: 1 maand huur incl. voorschot servicekosten
Bouwjaar: 19e eeuw
Restauratie jaar: 2007
Gebruiksoppervlakte: 50m2
Inhoud: 130m2
Aantal kamers: 2 (slaapkamer en woonkamer)
Buitenruimte: 30m2
Berging: -
Aantal woonlagen: 2
Etage woningentree: Begane grond
Monumentale status: Beschermd stadsgezicht
Energielabel: -
Bijzonderheden: -