Aanbod
Tenierstraat 13H
Woningaanbod

Tenierstraat 13H

KENMERKEN

Beschikbaar: vanaf 1 september
Bouwjaar: 1891
Oppervlakte: 68,4 m2
Prijs: € 895,- huur en € 25,- servicekosten
Aantal kamers: 3
Aanwezig: Gedeelde fietsenstallin
Huisvestingsvergunning: ja
Energielabel D

 

LOCATIE

De Teniersstraat is gelegen in de levendige Schilderswijk, op enkele minuten van het centrum van Den Haag. Op loopafstand zijn winkels, de kinderboerderij en het openbaar vervoer te vinden, maar ook de gezellige Haagse Markt bevindt zich op loopafstand van de woning.
Binnen een paar minuten fietsen sta je in het bruisende centrum van de stad. Op de Grote Markt vind je meerdere gezellige cafés en restaurants en begint het winkelgebied.

 

DE INDELING

Het appartement is gelegen op de 1ste etage, via de algemene hal kom je bij de woning. In de hal van de woning bevindt zich een apart toilet en een ruime kast/berging. De woonkamer heeft een open keuken en geeft toegang tot een werkkamer. Het balkon bevindt zich over de gehele lengte van de woonkamer. De entresol biedt ruimte voor de slaapkamer en de badkamer.

 

HISTORIE

De Augustinusschool was een rooms katholieke jongensschool. Architect Nicolaas Molenaar (1850-1960) heeft de school ontworpen. De architect was van katholieke komaf en kwam uit een familie van aannemers en timmermannen.
De basis voor de bouw van de school werd gelegd in 1891. In de hal van het gebouw is vandaag de dag nog een herinneringssteen te zien die laat weten dat de eerste steenlegging gedaan is door pastoor J.C.F. Jansen en tot welke parochie de school behoorde.

Rond de jaren ’60 begon de ontzuiling in Nederland en werd de Augustinusschool van de hand gedaan. In 2017 is het pand door Stadsherstel verbouwd en zijn er 11 appartementen gerealiseerd.