Aanbod
Teniersstraat 13F
Woningaanbod

Teniersstraat 13F

KENMERKEN

Beschikbaar: vanaf 16 oktober 2022
Huur: €732,- per maand
Servicekosten: €30,- per maand
Oppervlakte: 50 m2.
Energielabel D

DE INDELING
De entree van de woning is te vinden via de algemene hal en bevindt zich op de begane grond. Via de entree vind je de woonkamer met open keuken (circa 28m2). Via de deur in de woonkamer kom je bij de poort naar het achterterrein van het complex. Aan de andere kant van de woonkamer bevindt zich een trap naar de overloop op de vide.
Op de vide vind je de slaapkamer (circa 15m2) en badkamer (circa 5m2). Door deze indeling en de grote ramen beschikt de woning over veel licht en is het een erg ruimtelijk ogende woning.

HET PAND
De Augustinusschool was een rooms katholieke jongensschool. Architect Nicolaas Molenaar (1850-1960) heeft de school ontworpen. De architect was van katholieke komaf en kwam uit een familie van aannemers en timmermannen.
De basis voor de bouw van de school werd gelegd in 1891. In de hal van het gebouw is vandaag de dag nog een herinneringssteen te zien die laat weten dat de eerste steenlegging gedaan is door pastoor J.C.F. Jansen en tot welke parochie de school behoorde. Rond de jaren ’60 begon de ontzuiling in Nederland en werd de Augustinusschool van de hand gedaan. In 2017 is het pand door Stadsherstel verbouwd en zijn er 11 appartementen gerealiseerd.

DE OMGEVING
De Teniersstraat is gelegen in de levendige Schilderswijk, op enkele minuten van het centrum van Den Haag.
Op loopafstand zijn winkels, de kinderboerderij en het openbaar vervoer te vinden, maar ook de gezellige Haagse Markt bevindt zich op loopafstand van de woning. Binnen een paar minuten fietsen sta je in het bruisende centrum van de stad. Op de Grote Markt vind je meerdere gezellige cafés en restaurants en begint het winkelgebied.