Aanbod
Sint Jacobstraat 3A
Woningaanbod

Sint Jacobstraat 3A

INDELING

Vanuit de entree in de hal op de derde verdieping is er toegang tot de woonkamer (ca. 25m2), de keuken (ca. 16m2), een slaapkamer (ca. 10m2) en het toilet. Ook is er in de hal een trap naar de vierde verdieping die uitkomt op de overloop. Vanuit hier is er toegang tot nog eens twee slaapkamers (ca. 12,5 en 13m2), de badkamer en het terras aan de achterzijde (de zuidwestkant). Daarnaast beschikt de woning over een gezamenlijke binnentuin (ca. 250m2) en op de afgesloten binnenplaats bevindt zich de tweede berging (ca. 6m2).

OMGEVING

De Boekhorststraat kent een rijke geschiedenis. Toen in het midden van de negentiende eeuw de Schilderswijk werd gebouwd, gaf dit een belangrijke impuls aan de straat. De bewoners van de Schilderswijk gebruikten de aangrenzende Boekhorststraat namelijk als aanlooproute naar het centrum. Terwijl er in de twintigste eeuw duidelijke plannen waren om de straat onder welgestelde burgers populair te maken, viel dit in de realiteit erg tegen. In de jaren zeventig en tachtig raakte de straat in verval met als resultaat dat veel winkels de deuren sloten. In 2008 werd de straat door middel van subsidies en een goed uitgedacht plan weer nieuwe leven ingeblazen. Sindsdien is de winkelstraat in opkomst: steeds meer hippe, onderscheidende winkels hebben zich de afgelopen jaren gevestigd in de Boekhorststraat.

Makerskwartier

In een deel van de Boekhorststraat vind je het Makerskwartier, een uniek concept in hartje Den Haag. De winkeltjes die je hier vindt zijn een combinatie tussen een winkel en een atelier. Alle producten die je er kunt kopen, worden ter plekke gemaakt of bewerkt. Zo heb je meteen een mooi verhaal achter je nieuwe aankoop! Je herkent de winkels aan het witte uithangbord met de ooievaar.

Prijs: €1.950,-
Servicekosten: €40,-
Beschikbaar per: 1 juli 2022
Huurtermijn: minimaal 1 jaar
Waarborg: 4x de maandhuur
Bouwjaar: eind 19e eeuw
Restauratie jaar: 1982
Gebruiksoppervlakte: 129,8 m2
Inhoud: -
Aantal kamers: 4 ( woonkamer en 3 slaapkamers)
Buitenruimte: geen
Berging: 8 m2 berging
Aantal woonlagen: 2
Etage woningentree: 3e verdieping
Monumentale status: Stadsbeeldbepalend
Energielabel: C
Bijzonderheden: Middenin het Makerskwartier