Aanbod
Sint Jacobsstraat 3
Woningaanbod

Sint Jacobsstraat 3

Beschikbaar: per 1 augustus 2023
Oppervlakte: 80 m2
Huur: €1.450,-
Servicekosten: € 60,-
Aantal kamers:
Energielabel: C
Patio: 8m2
Berging: 6m2
Entree: eerste verdieping

BESCHRIJVING PAND

Het complex op de hoek van de Wagenstraat en de Sint Jacobsstraat dateert uit de eerste helft van de 17e eeuw. Deze panden zijn gebouwd op het achterterrein van een middeleeuwse woning, waarvan de stenen later zijn gebruikt om de buitenruimte te plaveien. In 1992 heeft Stadsherstel deze huizen aangekocht, gerestaureerd en herbestemd naar 9 woningen.

INDELING

Via een gezamenlijke hal kom je bij het appartement. Vanuit de priveopgang is er toegang tot alle ruimtes van het appartement: de woonkamer met moderne open keuken (ca. 41 m2) met een bergkast (ca. 1 m2) en waskast (ca. 1,5 m2), de slaapkamer (ca. 17 m2), de recentelijk gerenoveerde badkamer (ca. 4m2), het toilet en de bergingskast (ca. 2m2). De patio (ca. 8m2) is bereikbaar vanuit de hal. Een aparte berging (ca. 6m2 ) bevindt zich op de begane grond van het pand.

OMGEVING

De Sint Jacobstraat is gelegen in het centrum van Den Haag. Aan de noordelijke kant wordt de straat afgesloten door het Spui en aan de zuidelijke kant door de Wagenstraat. In de directe omgeving bevindt zich de bruisende oude binnenstad. Op twee minuten loopafstand bevindt zich de Grote Markt met verschillende horeca gelegenheden. Vanaf de Grote Markt begint het winkelgebied. Twee minuten lopen in de andere richting bevind zich het Huijgenspark. Daarbij zijn de Hofvijver, de Paleistuin en het Kortenbos te vinden in de nabije omgeving.