Aanbod
Schipperplein 4
Woningaanbod

Schipperplein 4

KENMERKEN

Beschikbaar: per direct
Huur: €1575,- per maand
Servicekosten: €40,- per maand
Oppervlakte: 97,9 m2.
Huisvestingsvergunning nodig: nee
Energielabel C.

DE INDELING
Langs het algemene trappenhuis vindt u op de begane grond de voordeur van het appartement. U komt binnen in de langgerekte hal die linksaf toegang geeft tot de twee slaapkamers, badkamer en apart toilet. Aan de rechterkant van de hal treft u de ruime woonkamer met open keuken en wasruimte. Aan de zijkant van het pand zijn parkeerplekken voor uw auto te vinden die u bij het appartement kunt huren.

HET PAND
In 1904 besluit het College van B&W om brandweer en politie onder te brengen in één grote, nieuw te bouwen
kazerne. Haagse stadsarchitect Adam Schadee krijgt de opdracht om een ontwerp te maken en tekent het fraaie gebouw zoals het zich nu nog als Rijksmonument aan de Duinstraat en het Schipperplein bevindt. Tot 2010 is de rechtervleugel van het complex in gebruik geweest van de brandweer van Scheveningen. Daarna heeft Stadsherstel het aangekocht en er zeven appartementen gerealiseerd. Hierbij is het historisch karakter van het gebouw behouden gebleven. Zo beschikt dit appartement over een wenteltrap rondom de oude brandweerpaal.

DE OMGEVING
Kasteel Duinstraat staat in Scheveningen, vlakbij de haven. Het strand bevindt zich al op een aantal minuten lopen. In de directe omgeving bevinden zich supermarkten, restaurants en de gezellige Keizerstraat. Bent u meer een groenliefhebber? Op enkele minuten fietsen vindt u meerdere parken, waaronder de Scheveningse Bosjes.