Aanbod
Schipperplein 3B
Woningaanbod

Schipperplein 3B

KENMERKEN

 Beschikbaar: 1 december 2022
Oppervlakte: 87,2 m2
Huur: € 1350,- excl g/w/l
Servicekosten: € 45,-
Aantal kamers: 2
Etages: 2de etage
Aanwezig: terras
Huisvestingsvergunning: nee
Bouwjaar: 1905

DE INDELING

Via het algemene trappenhuis vindt u op de tweede verdieping de voordeur van het appartement. U komt binnen in de hal met apart toilet. Via de hal komt u in de woonkamer met open keuken. Op de 2e etage in de woning bevindt zich de slaapkamer met badkamer en het terras. Aan de zijkant van het pand zijn parkeerplekken voor uw auto te vinden die u bij het appartement kunt huren.

HET PAND
In 1904 besluit het College van B&W om brandweer en politie onder te brengen in één grote, nieuw te bouwen kazerne. Haagse stadsarchitect Adam Schadee krijgt de opdracht om een ontwerp te maken en tekent het
fraaie gebouw zoals het zich nu nog als Rijksmonument aan de Duinstraat en het Schipperplein bevindt. Tot 2010 is de rechtervleugel van het complex in gebruik geweest van de brandweer van Scheveningen. Daarna heeft Stadsherstel het aangekocht en er zeven appartementen gerealiseerd. Hierbij is het historisch karakter van het gebouw behouden gebleven. Zo beschikt één van de woningen in het complex over een wenteltrap rondom de brandweerpaal.

DE OMGEVING
Kasteel Duinstraat staat in Scheveningen, vlakbij de haven. Het strand bevindt zich al op een aantal minuten lopen. In de directe omgeving bevinden zich supermarkten, restaurants en de gezellige Keizerstraat. Bent u meer een groenliefhebber? Op enkele minuten fietsen vindt u meerdere parken, waaronder de Scheveningse Bosjes.