Aanbod
Prinsegracht 285
Woningaanbod

Prinsegracht 285

KENMERKEN

 Beschikbaar: per direct
Oppervlakte: 85 m2
Prijs: € 1.350,- huur en € 55,- servicekosten
Aantal kamers: 3
Aanwezig: Tuin en berging
Huisvestingsvergunning: ja
Bouwjaar: 19de eeuw

LOCATIE

De Prinsegracht is gelegen in het centrum van Den Haag. In de directe omgeving bevindt zich de bruisende oude binnenstad met onder andere de Grote Markt met verschillende horecagelegenheden en de Spuistraat met een groot winkelaanbod. Via het andere einde van de Prinsegracht komt u bij het HMC Westeinde Ziekenhuis en het park het
Kortenbos.

DE INDELING

Eigen entree in een ruime hal die uitkomt op een centraal gelegen hal. Deze hal geeft toegang tot de eetkeuken (ca. 12m2), de woonkamer (ca. 20m2), het toilet en de eerste berging (ca. 5m2). Tevens bevindt zich hier een trap die toegang biedt tot het souterrain waarin de slaapkamer (ca. 14m2) en badkamer zich bevinden. De tuin achter het pand (ca.25m2), welke gelegen is op de avondzon, is zowel te bereiken via openslaande deuren in de woonkamer als via de slaapkamer vanuit het souterrain. Daarnaast is er in het gemeenschappelijke gedeelte in het souterrain een eigen berging (ca. 4m2).

HISTORIE

De panden aan de Prinsegracht 271-297 werden vroeger ook wel de koeiepanden genoemd. Er was toendertijd namelijk een lederhandel gevestigd waar een opgezette koe in de etalage stond. Tijdens de jaren zeventig werden er leuzen op de gevel gekalkt zoals ‘koeien contra kernwapens’ en ‘Den Haag is een kouwe kakstad’. De koeiepanden bestaan uit vier huizen, waarvan er drie als één geheel ontworpen zijn. Het hoekpand is gesloopt en herbouwd.
Stadsherstel heeft de vier panden herbestemd naar twaalf woningen.