Aanbod
Prinsegracht 283
Woningaanbod

Prinsegracht 283

KENMERKEN

 Beschikbaar: per direct
Oppervlakte: 138 m2
Huur: € 1.600,-
Servicekosten: € 45,-
Aantal kamers: 5
Etages: 2de en 3de verdieping
Aanwezig: balkon en berging
Huisvestingsvergunning: nee
Bouwjaar: 19de eeuw
Energielabel: C

LOCATIE

De Prinsegracht is gelegen in het centrum van Den Haag. In de directe omgeving bevindt zich de bruisende oude binnenstad met onder andere de Grote Markt met verschillende horecagelegenheden en de Spuistraat met een groot winkelaanbod. Via het andere einde van de Prinsegracht komt u bij het HMC Westeinde Ziekenhuis en het park het
Kortenbos.

DE INDELING

Vanuit de entree in de centraal gelegen hal is er toegang tot de woonkamer met open keuken (ca. 27m2), twee slaapkamers (ca. 14 en 16,5m2), de badkamer, het toilet en een diepe vaste kast (ca. 5m2). Ook bevind zich hier de trap naar de derde verdieping waar de overige twee slaapkamers (ca. 12 en 26m2) zich bevinden. Het balkon aan de achterzijde van het pand, welke gelegen is op de avondzon, is te bereiken via de grootste slaapkamer op de tweede verdieping. Daarnaast is er in het gemeenschappelijke gedeelte in het souterrain nog een eigen berging (ca. 5m2).

HISTORIE

De panden aan de Prinsegracht 271-297 werden vroeger ook wel de koeiepanden genoemd. Er was toendertijd namelijk een lederhandel gevestigd waar een opgezette koe in de etalage stond. Tijdens de jaren zeventig werden er leuzen op de gevel gekalkt zoals ‘koeien contra kernwapens’ en ‘Den Haag is een kouwe kakstad’. De koeiepanden bestaan uit vier huizen, waarvan er drie als één geheel ontworpen zijn. Het hoekpand is gesloopt en herbouwd.
Stadsherstel heeft de vier panden herbestemd naar twaalf woningen.