Aanbod
Prinsegracht 275
Woningaanbod

Prinsegracht 275

Beschikbaar: per 1 september 2023
Oppervlakte: ca. 115 m2
Huur: €1.535,-
Servicekosten: € 55,-
Aantal kamers: 4
Energielabel: C
Berging: ca. 9 m2
Balkon: ca. 4m2
Entree: tweede verdieping, twee woonlagen

De indeling

Via de algemene entreehal met marmeren vloer heeft u toegang tot de woning op de tweede verdieping. U komt binnen in een ruime hal met toegang tot de woonkamer met moderne open keuken (ca. 25m2), de achterkamer (ca. 16m2), de badkamer, het toilet en een vaste kast. Via de achterkamer komt u bij het op het westen gelegen balkon. Op de derde verdieping bevinden zich nog 2 slaapkamers (ca. 16 en 20 m2) die te bereiken zijn via de trap in de hal. Daarnaast is er in het gemeenschappelijke gedeelte in het souterrain een eigen berging (ca. 9m2).

Het pand

De panden aan de Prinsegracht 271-297 werden vroeger ook wel de koeiepanden genoemd. Er was toendertijd een lederhandel gevestigd waar een opgezette koe in de etalage stond. Tijdens de jaren zeventig werden er leuzen op de gevel gekalkt zoals ‘koeien contra kernwapens’ en ‘Den Haag is een kouwe kakstad’. De koeiepanden bestaan uit vierhuizen, waarvan er drie als één geheel ontworpen zijn. Het hoekpand is gesloopt en herbouwd. Stadsherstel heeft de vier panden herbestemd naar twaalf woningen.

De omgeving

De Prinsegracht is gelegen in het centrum van Den Haag. In de directe omgeving bevindt zich de bruisende oude binnenstad met onder andere de Grote Markt met verschillende horecagelegenheden en de Spuistraat met een groot winkelaanbod. Via het andere einde van de Prinsegracht komt u bij het HMC Westeinde Ziekenhuis en het park het Kortenbos.