Aanbod
Oude Molstraat 32B
Woningaanbod

Oude Molstraat 32B

Beschikbaar: per 1 augustus 2023
Oppervlakte: 88 m2
Huur: €1.525,-
Servicekosten: € 35,-
Aantal kamers: 3
Energielabel: C
Berging: 8m2
Entree: tweede verdieping
Rijksmonument: ja

De indeling

Via de gezamenlijke benedenruimte en het trappenhuis komt u bij de entree op de tweede verdieping. Achter de entree gaat een trap direct naar de grote open woonkamer met open keuken (ca. 65m2). Via een hal in de woonkamer is er toegang tot het toilet en de badkamer (ca. 5m2), voorzien van douche, wastafel en wasmachineaansluiting. Verder zijn vanuit de woonkamer de twee slaapkamers te bereiken (ca. 18 m2 en 22 m2). De woning bevindt zich in de kapverdieping, iets dat een zeer ruimtelijk gevoel geeft aan alle kamers. Op de begane grond een berging van ca. 8m2.

Het pand

Na de bouw van het pand in de 16de eeuw is het woonhuis in 1747, in opdracht van Adriaan Wittert van Valkenburg, verbouwd en uitgebreid met een tweede verdieping en de prachtig versierde entree. Vanaf 1922 werd het pand deel van de distilleerderij die al op nummer 20 gevestigd was. In 1947 hebben de twee rechter benedenvensters plek gemaakt voor een inrijpoort om het makkelijker te maken de wijn en de cognac te vervoeren die in de kelder opgeslagen was. In de kelder zijn tegenwoordig nog steeds zeven grote houten wijnvaten te bewonderen. De distilleerderij heeft nu plek gemaakt voor meerdere ateliers en woningen en heeft de status van Rijksmonument.

De omgeving

De Oude Molstraat gaat terug tot de middeleeuwen en was toen een achterafstraatje door de duinen, bedoeld voor ambachtslieden en lage functionarissen. Dat de straat vroeger een duinpad is geweest zie je nog steeds terug in de kronkelende vorm. Tegenwoordig vormt de Oude Molstraat samen met de Molenstraat, de Papestraat, de Juff rouw Idastraat en de Annastraat het Haagse Hofkwartier. Deze historische buurt in het centrum van Den Haag grenst aan Paleis Noordeinde en wordt gekenmerkt door exclusieve winkeltjes, hotels, restaurants, cafés en ateliers. Vanwege het autovrije karakter van de buurt, is deze ideaal om gezellig rond te lopen en de monumentale panden te bewonderen.