Aanbod
Oude Molstraat 42
Woningaanbod

Oude Molstraat 42

KENMERKEN

 Beschikbaar: 1 februari 2023
Oppervlakte: 50 m2
Huur: € 1.100,- excl. g/w/l
Servicekosten: € 25,-
Aantal kamers: 2
Huisvestingsvergunning: nee
Energielabel: D
Entree: B.G. ligging eerste etage
Rijksmonument: ja

 

HET PAND

Oorspronkelijk stond hier een dwarshuis van één woonlaag, dat de leidekker Arent Pieters Breeckhout rond 1585 op een stukje van zijn pas verworven erf had laten bouwen. In de eerste helft van de 17de eeuw is het huis uitgebreid met een tweede verdieping en twee extra kamers aan de achterkant.

Van de panden in de Oude Molstraat die in het bezit zijn van Stadsherstel, is dit woonhuis sinds de 17de eeuw het beste bewaard gebleven. Dit bleek toen bij de restauratie niet alleen de ontlastingsbogen boven de vensters tevoorschijn kwamen, maar binnen op de balkenzolders ook resten van de originele beschildering werden aangetroffen.

DE INDELING

Vanuit de gezamenlijke entree en trappenhuis kom je bij de entree op de eerste verdieping. Je komt binnen in de woonkamer (ca. 13m2). Vanuit de woonkamer is er toegang tot de moderne keuken (ca. 8m2) die voorzien is van inbouwapparatuur. Via de woonkamer is er tevens toegang tot de slaapkamer (ca. 14m2) van waaruit je bij de ruime badkamer komt.

DE OMGEVING

De oude Molstraat gaat terug tot de middeleeuwen en was toen een achterafstraatje door de duinen, bedoeld voor ambachtslieden en lage functionarissen. Dat de straat vroeger een duinpad is geweest zie je nog steeds terug in de kronkelende vorm. Tegenwoordig vormt de Oude Molstraat samen met de Molenstraat, de Papestraat, de Juffrouw Idastraat en de Annastraat het Haagse Hofkwartier. Deze historische buurt in het centrum van Den Haag grenst aan Paleis Noordeinde en wordt gekenmerkt door exclusieve winkeltjes, hotels, restaurants, cafés en ateliers. Vanwege het autovrije karakter van de buurt, is deze ideaal om gezellig rond te lopen en de monumentale panden te bewonderen.