Aanbod
Oude Molstraat 20C-D
Woningaanbod

Oude Molstraat 20C-D

KENMERKEN

 Beschikbaar: per direct
Oppervlakte: 138 m2
Huur: € 1.600,- excl g/w/l
Servicekosten: € 15,-
Aantal kamers: 2
Woonlagen: 3
Aanwezig: terras 5m2 en interne berging/ cv kast
Huisvestingsvergunning: nee

DE INDELING
De entree bevindt zich op de begane grond waarachter een trap direct naar de hal op de eerste verdieping gaat. Vanuit de hal is er toegang tot een van de woonkamer (ca. 18 m2), de keuken (ca. 6 m2), apart toilet en de trap naar de tweede verdieping. Boven komt de trap uit op de overloop die toegang biedt tot de slaapkamer (ca. 18 m2) en de badkamer (ca. 6 m2) en de trap naar de derde verdieping. Op deze verdieping bevindt zich de tweede slaapkamer (ca. 13 m2), de cv-ruimte en het terras van ca. 5m2.

HET PAND
In de 15de eeuw stonden op de plek van nummers 20- 24 vier ‘cameren’, huisjes zonder verdieping en met een zadeldak, evenwijdig aan de straat. Later zijn deze ingeruild voor huisjes met één of twee verdiepingen. Op nummer 20 hebben in 1877 twee van deze huisjes plaats gemaakt voor een enkel pand, vandaar ook de gevel van maar liefst vier ramen breed. Het pand deed in eerste instantie dienst als manufacturenwinkel, maar in 1892 werd het verbouwd tot distilleerderij voor wijnhandel Comerell. De oude Molstraat gaat terug tot de middeleeuwen en was toen een achterafstraatje door de duinen, bedoeld voor ambachtslieden en lage
functionarissen. Dat de straat vroeger een duinpad is geweest zie je nog steeds terug in de kronkelende vorm.

DE OMGEVING

De oude Molstraat gaat terug tot de middeleeuwen en was toen een achterafstraatje door de duinen, bedoeld voor ambachtslieden en lage functionarissen. Dat de straat vroeger een duinpad is geweest zie je nog steeds terug in de kronkelende vorm. Tegenwoordig vormt de Oude Molstraatsamen met de Molenstraat, de Papestraat, de Juffrouw Idastraat en de Annastraat het Haagse Hofkwartier. Deze historische buurt in het centrum van Den Haag grenst aan Paleis Noordeinde en wordt gekenmerkt door exclusieve winkeltjes, hotels, restaurants, cafés en ateliers. Vanwege het autovrije karakter van de buurt, is deze ideaal om gezellig rond te lopen en de monumentale panden te bewonderen.