Aanbod
Nobelstraat 1F
Woningaanbod

Nobelstraat 1F

Beschikbaar: per direct
Gebruiksoppervlakte: 89 m2
Tuin: 102 m2
Huur: €1850 excl. w/l
Servicekosten: €200,- (incl. gas)
Energielabel: n.v.t. ivm Rijksmonument
Aantal kamers: 2

Omschrijving

Ontdek de unieke mogelijkheden van dit royale begane grond appartement gelegen in Het Nobelhuis, een rijksmonument doordrenkt met karakter en charme. Met een ruime woonkamer voorzien van een prachtige openhaard die uitkijkt op een prachtige tuin (uniek in het centrum), en een sfeervolle woonkeuken met inductiekookplaat en oven, biedt deze woning een ideale combinatie van comfort en historische allure.

De woning beschikt over één grote slaapkamer en een moderne badkamer met inloopdouche, wastafel en radiator, terwijl de historische kelder een extra dimensie toevoegt aan de ruimte. Met zijn rijke geschiedenis en rustige ligging in het centrum van DH, is deze woning perfect geschikt voor een stel dat op zoek is naar een unieke omgeving met een verhaal.

Het appartement profiteert van groepsverwarming en heeft een eigen aansluiting voor elektra en water. Bovendien maakt Het Nobelhuis deel uit van een Rijksmonument met twee kantoorruimtes en vier appartementen, verdeeld over een voor- en achterhuis.

Ontdek de mogelijkheden van wonen in Het Nobelhuis – een combinatie van historische grandeur en modern comfort, ideaal gelegen in het centrum van DH.

Oppervlakte: 89 m2
Woonkamer: 34 m2
Slaapkamer: 26 m2
Keuken: 25 m2
Kelder: 20 m2

HET PAND

De lotgevallen van het pand Nobelstraat 1, tegenwoordig het Nobelhuis genaamd, zijn erg wisselvallig geweest. In (bouw)historisch opzicht is de ontwikkeling van dit pand ingewikkelder en boeiender dan van de meeste historische panden in Den Haag. De oudste geschiedenis van het Nobelhuis hangt nauw samen met de ontwikkeling van de buurhuizen Nobelstraat 3 en 5. De Haagse hofboeken vermelden vanaf 1458 de eigenaren van deze drie grote, tot aan de Juffrouw Idastraat doorlopende erven. Aannemelijk is dat de eerste bebouwing in de Nobelstraat in het begin van de 15de eeuw, en wellicht nog eerder, ontstond.

In 1966 werd het pand Nobelstraat op de rijksmonumentenlijst geplaatst. De eigenaar ging tegen deze plaatsing in beroep, waarbij hij erop wees, dat het pand in een slechte staat verkeerde, de restauratie ervan kostbaar zou zijn en er nog slechts enkele details van de schuilkerk aanwezig waren. Hij zou er de voorkeur aan geven het pand af te breken. De Monumentenraad adviseerde het beroep ongegrond te verklaren, een advies dat door de Raad van State werd overgenomen.

DE OMGEVING

De Nobelstraat ligt in het eeuwenoude Haagse Hofkwartier. Deze historische buurt grenst aan Paleis Noordeinde en wordt gekenmerkt door exclusieve winkeltjes, hotels, restaurants, cafés en ateliers. Vanwege het autovrije karakter van de buurt, is deze ideaal om gezellig rond te lopen en de monumentale panden te bewonderen.

Prijs: €1.850 excl. water en elektra
Servicekosten: €200
Beschikbaar per: Per direct
Huurtermijn: -
Waarborg: -
Bouwjaar: -
Restauratie jaar: 1982
Gebruiksoppervlakte: -
Inhoud: -
Aantal kamers: -
Buitenruimte: -
Berging: -
Aantal woonlagen: -
Etage woningentree: -
Monumentale status: -
Energielabel: -
Bijzonderheden: -