Aanbod
Lange Beestenmarkt 107B
Woningaanbod

Lange Beestenmarkt 107B

KENMERKEN

Beschikbaar: per 19 december 2023
Oppervlakte: ca 73 m2
Huur: € 1.300,-
Servicekosten: € 35,-
Aantal kamers: 3
Aanwezig: berging
Energielabel: C
Huisvestingsvergunning: ja

Het pand

Deze panden aan de Lange Beestenmarkt huisvestte sinds 1842 de laatste van de elf distilleerderijen in Den Haag, die opeenvolgend op de fles waren gegaan: ‘Stoomdistilleerderij ‘t Anker v/h Van Kleef & Zoon’. De gehele authentieke inventaris van stoomdistilleerdij ‘t Anker, waaronder oude oorkonden, receptenboeken en originele houten vaten van Kaukasisch eikenhout, kon in haar geheel behouden blijven en is nu tentoongesteld in het aldaar gevestigde Van Kleef museum. Na de restauratie zijn in totaal zeven woningen en een museum gerealiseerd.

De indeling

De entree van het appartement bevindt zich aan de achterkant van het pand op de tweede verdieping, aan de binnentuin van museum Van Kleef. Hier is tevens een zonnige buitenruimte met uitzicht op de tuin. Vanuit de hal is er toegang tot het toilet, de woonkamer, de keuken en de trap naar de tweede woonlaag. De keuken is voorzien van een vaatwasser, koel-vriescombinatie, 4-pits gasfornuis, elektrische oven en afzuigkap. Boven komt de trap uit op de overloop die toegang biedt tot beide slaapkamers en de badkamer voorzien van douche, wastafel, toilet en wasmachine aansluiting. Tevens bevindt zich een eigen berging (ca. 5m2) in de buitenruimte op de begane grond.

De omgeving

De Lange Beestenmarkt is gelegen in het centrum van Den Haag tussen de Zuidwal en de Prinsegracht. In de directe omgeving bevindt zich de bruisende oude binnenstad. Op twee minuten loopafstand bevindt zich de Grote Markt met verschillende horeca gelegenheden. De Grote Markt is tevens het begin van het winkelgebied. Aan de andere kant van de Prinsegracht is het Medisch Centrum Haaglanden. Binnen een omtrek van 800m bevinden zich twee parken, het Kortenbos en het Oranjeplein met sportveld en speeltuin.