Aanbod
Lange Beestenmarkt 105A
Woningaanbod

Lange Beestenmarkt 105A

KENMERKEN

Beschikbaar: per direct
Huur: €1.095,- per maand excl. g/w/l
Servicekosten: €30,- per maand
Oppervlakte: 64 m2.
Energielabel D
Huisvestingsvergunning: ja

 

DE INDELING
De entree van het appartement bevindt zich aan de achterkant van het pand op de eerste verdieping. Aan de achterzijde van het complex ligt ook de gezamenlijke binnentuin. In de woning is er vanuit de hal toegang tot de keuken, de slaapkamer, toilet en de badkamer. Tevens bevindt zich een eigen berging in de buitenruimte op de begane grond.

HET PAND
De panden aan de Lange Beestenmarkt huisvestte sinds 1842 de laatste van de elf distilleerderijen in Den Haag, die opeenvolgend op de fles waren gegaan: ‘Stoomdistilleerderij ‘t Anker v/h Van Kleef & Zoon’. De gehele authentieke inventaris van stoomdistilleerdij ‘t Anker, waaronder oude oorkonden, receptenboeken en originele houten vaten van Kaukasisch eikenhout, kon in haar geheel behouden blijven en is nu tentoongesteld
in het aldaar gevestigde Van Kleef museum. Na de restauratie zijn in totaal zeven woningen en een museum gerealiseerd.

DE OMGEVING
De Lange Beestenmarkt is gelegen in het centrum van Den Haag tussen de Zuidwal en de Prinsegracht. In de directe omgeving bevindt zich de bruisende oude binnenstad. Op twee minuten loopafstand bevindt zich de Grote Markt met verschillende horeca gelegenheden. De Grote Markt is tevens het begin van het winkelgebied. Aan de andere kant van de Prinsegracht is het Medisch Centrum Haaglanden. Binnen een omtrek van 800m2 bevinden zich twee parken, het Kortenbos en het Oranjeplein met sportveld en speeltuin.