Aanbod
Laan 26B
Woningaanbod

Laan 26B

KENMERKEN

 Beschikbaar: per direct
Oppervlakte: 65 m2
Prijs: € 1050,- huur en € 20,- servicekosten
Aantal kamers: 3

LOCATIE

De Laan / Korte Beestenmarkt is gelegen in het centrum van Den Haag. De straat wordt aan de zuidkant afgesloten door de Prinsegracht. In de directe omgeving bevindt zich de bruisende oude binnenstad. Op twee minuten loopafstand bevindt zich de Grote Markt met verschillende horeca gelegenheden. Vanaf de Grote Markt begint tevens het winkelgebied. Nabij bevinden zich twee parken, het Kortenbos en de Paleistuinen.

DE INDELING

Het appartement heeft een eigen voordeur met entreehal en aparte toiletruimte. Vanuit de hal is er toegang tot de woonkamer met open keuken (ca. 24m2). De keuken is van alle apparatuur voorzien, waaronder vaatwasser, koelkast etc. De hal biedt tevens toegang tot de voorkamer (ca. 18m2) Met aangrenzend de slaapkamer (ca. 12m2) en de badkamer (ca. 3m2).

HISTORIE

Laan 26 is in de 18e eeuw gebouwd. Aan het exterieur van het pand is niet veel veranderd. Vermoedelijk is het pand aan het begin van de 20e eeuw voorzien van nieuwe vensters. Bij de bouw hadden de panden een 18e eeuws interieur met gestuukte plafonds, wandbespanning en gestuukte en gedecoreerde
schouwen. Hiervan zijn diverse bouwsporen zichtbaar geworden tijdens de restauratie. Zo zijn de aanwezige gestuukte plafond geconserveerd en waar nodig hersteld.
Bij de aankoop van het complex was het pand naast de Laan 26 bij een brand voor een groot deel verwoest. Dit deel heeft Stadsherstel toen opnieuw opgebouwd, passend bij de panden aan beide zijden.