Aanbod
Korte Beestenmarkt 9
Woningaanbod

Korte Beestenmarkt 9

KENMERKEN

 Beschikbaar: per direct
Oppervlakte: 91 m2
Huur: € 1.450,- excl g/w/l
Servicekosten: € 20,-
Aantal kamers: 3
Aanwezig: serre
Etage: ingang op begane grond, ligging op eerste verdieping
Huisvestingsvergunning: nee
Energielabel: D

 

DE INDELING

Via de algemene entree treft u in de hal op de begane grond de voordeur van het appartement en komt u in de centrale hal. Vanuit de hal heeft u toegang tot de woonkamer (ca. 20 m2), de slaapkamer (ca. 20 m2), de badkamer (ca. 5 m2), het toilet en de eetkamer (ca. 14 m2) met half open keuken (ca. 8 m2). Vanuit de keuken heeft u toegang tot de lichte serre (ca. 10 m2).

 

HET PAND

De grootste markt van Den Haag was vroeger op de grote markt, zoals de naam al laat blijken. Om die goed te bereiken werd er rond de 17de eeuw de Prinsegracht aangelegd. Met een goede aanvaarroute begonnen er kleinere markten te ontstaan rondom de Grote Markt, zoals de lange en korte Beestenmarkt, de Varkensmarkt en de Korenmarkt. Deze namen vind je tegenwoordig nog steeds terug in het straatbeeld. Het pand aan de Korte Beestenmarkt 11 huisveste het eerste Haagse Gemeentemuseum. In de 18de eeuw bestond de collectie uit zes groepsportretten van magistraten, maar de collectie in het Stadhuis groeide gestaag. Daarom verhuisde de collectie in 1871 naar de Korte Beestenmarkt 11. Vanaf toen had de collectie een museale status en groeide daarom steeds sneller. In 1884 verhuist het museum daarom alweer naar een nieuw onderkomen in de Sint Sebastiaansdoelen. Na het aankopen van de panden aan de Korte Beestenmarkt heeft Stadsherstel de monumentale panden gerenoveerd met behoud van de karakteristieke kenmerken, zowel aan de binnen- als de buitenkant van de panden.

 

DE OMGEVING

De Laan / Korte Beestenmarkt is gelegen in het centrum van Den Haag. De straat wordt aan de zuidkant afgesloten door de Prinsegracht. In de directe omgeving bevindt zich de bruisende oude binnenstad. Op twee minuten loopafstand bevindt zich de Grote Markt met verschillende horeca gelegenheden. Vanaf de Grote Markt begint tevens het winkelgebied. Nabij bevinden zich twee parken, het Kortenbos en de Paleistuinen.