Aanbod
Korte Beestenmarkt 11
Woningaanbod

Korte Beestenmarkt 11

Beschikbaar: 01-12-2023
Oppervlakte: ca 78 m2
Huur: € 1.400,- excl g/w/l
Servicekosten: € 30,-
Aantal kamers: 3
Huisvestingsvergunning: nee

DE OMGEVING

De Laan / Korte Beestenmarkt is gelegen in het centrum van Den Haag. De straat wordt aan de zuidkant afgesloten door de Prinsegracht. In de directe omgeving bevindt zich de bruisende oude binnenstad. Op twee minuten loopafstand bevindt zich de Grote Markt met verschillende horeca gelegenheden. Vanaf de Grote Markt begint tevens het winkelgebied. Nabij bevinden zich twee parken, het Kortenbos en de Paleistuinen.

HET PAND

De grootste markt van Den Haag was vroeger op de grote markt, zoals de naam al laat blijken. Om die goed te bereiken werd er rond de 17de eeuw de Prinsegracht aangelegd. Met een goede aanvaarroute begonnen er kleinere markten te ontstaan rondom de Grote Markt, zoals de lange en korte Beestenmarkt, de Varkensmarkt en de Korenmarkt. Deze namen vind je tegenwoordig nog steeds terug in het straatbeeld. Het pand aan de Korte Beestenmarkt 11 huisveste het eerste Haagse Gemeentemuseum. In de 18de eeuw bestond de collectie uit zes groepsportretten van magistraten, maar de collectie in het Stadhuis groeide gestaag. Daarom verhuisde de collectie in 1871 naar de Korte Beestenmarkt 11. Vanaf toen had de collectie een museale status en groeide daarom steeds sneller. In 1884 verhuist het museum daarom alweer naar een nieuw onderkomen in de Sint Sebastiaansdoelen. Na het aankopen van de panden aan de Korte Beestenmarkt heeft Stadsherstel de monumentale panden gerenoveerd met behoud van de karakteristieke kenmerken, zowel aan de binnen- als de buitenkant van de panden.

DE INDELING

De woning is toegankelijk via gemeenschappelijke entreehal op de begane grond, waar zich tevens de meterkasten bevinden. De eigen woningtoegang is op de tweede verdieping. Vanuit de ruime hal van 7m2 is er toegang tot alle drie de kamers, de aparte keuken en het aparte toilet. De keuken is voorzien van alle apparatuur. De twee kamers aan de voorgevel zijn ook te gebruiken als een kamer-en-suite van totaal ongeveer 35m2. De derde kamer van ongeveer 16m2 geeft zowel toegang tot de badkamer (ca. 5m2) als het balkon van 10m2.