Aanbod
Koninginnegracht 42F
Woningaanbod

Koninginnegracht 42F

KENMERKEN

Beschikbaar: per direct
Huur: €1.150,- per maand
Servicekosten: €50,- per maand
Oppervlakte: 57 m2
Huisvestingsvergunning nodig: ja
Energielabel: geen (monument)

HET PAND

Dit statige pand in eclectische stijl werd omstreeks 1870 als woonhuis gebouwd en is in oorsprong symmetrisch met het linker buurpand. In latere tijd is de voorgevel verhoogd en voorzien van een forse lijst met voluten. De kap is vervangen door een plat dak.

Er is weinig bekend van de bewoningsgeschiedenis. In 1969 werden in de panden Koninginnegracht 42 en 43 de opleiding tot apothekersassistenten gevestigd, wat grote consequenties had voor het interieur. Alle schouwen, parketvloeren, stucplafonds en kastenwanden werden gesloopt om ruime klaslokalen te formeren. Op iedere verdieping werd tevens een verbinding aangebracht tussen de beide panden. In de tuin, die zich aan de achterzijden over twee panden uitstrekt, werd een uitbreiding voor drie klaslokalen gerealiseerd.

Op de laatste dag van 1993 werden de panden Koninginnegracht 42 en 43 door de Dienst der Domeinen aan de stichting Monumentenfonds Den Haag overgedragen.

INDELING

Het pand heeft een centrale entree met statig trappenhuis. De woning bevindt zich op de tweede etage. Gang, woonkamer met open keuken, wc, slaapkamer, badkamer met inloopdouche en wastafel. Het appartement ligt aan de achterkant en heeft over de hele breedte een balkon, De gezamenlijke tuin geeft toegang tot de schuur met berging voor o.a. fietsen.

Als huurder kun je gebruik maken van de gemeenschappelijke tuin aan de achterzijde met achterom.

OMGEVING

Het pand is heel centraal gelegen ten opzichte van het centrum, het strand van Scheveningen en de uitvalswegen van Den Haag (A4, A12 en A13). De Frederikstraat en de historische Denneweg met hun gezellige winkels, restaurants en lunchrooms liggen op loopafstand. Diverse internationale organisaties en ministeries zijn op de fiets gemakkelijk te bereiken. Het Centraal station ligt op loopafstand!