Aanbod
Jan Hendrikstraat 17B
Woningaanbod

Jan Hendrikstraat 17B

Beschikbaar: per 1 juni 2023
Oppervlakte: Ca 55 m2
Huur: €1.050,- excl. g/w/l
Servicekosten: € 15,-
Aantal kamers: 3
Huisvestingsvergunning: ja
Energielabel: G, er wordt gekeken naar verduurzamingsmogelijkheden
Overige ruimtes: gemeenschappelijke binnenplaats

BESCHRIJVING PAND

Een rustig gelegen achterhuis, hartje centrum, met eigen entree via een gemeenschappelijke buitenruimte.

De Jan Hendrikstraat 17 is één van de weinige panden in Den Haag met een klokgevel. Daarmee is het gebouw van architectuurhistorische waarde. De gevel dateert uit de 18e eeuw. Het pand ligt aan één van de oudste oost west verbindingen van Den Haag en zou gezien de ligging een 16e of 17e-eeuwse kern kunnen bezitten.

INDELING

De entree bevindt zich op de (gezamenlijke) binnenplaats die via een algemene hal de voorzijde van het complex te bereiken is. Vanuit de hal is er toegang tot de woonkamer, de keuken, het toilet en de trap naar de eerste verdieping. Boven komt de trap uit op de overloop die toegang biedt tot twee (slaap)kamers en een badkamer voorzien van ligbad en wasbak.

OMGEVING

De Jan Hendrikstraat ligt in het centrum van Den Haag. De straat wordt aan de zuidkant afgesloten door de Prinsegracht en aan de noordkant komt de straat uit bij de St. Jacobskerk (Grote Kerk). In de directe omgeving bevindt zich de oude binnenstad. Op twee minuten loopafstand vindt u de Grote Markt met verschillende horeca gelegenheden en het winkelgebied.

Vlakbij de woning bevinden zich twee parken, het Kortenbos en de Paleistuinen met sportveld en speeltuin.

VOORZIENINGEN

Op 150m vanaf de woning is er openbaar vervoer beschikbaar. Binnen 200m bent u bij de dichtstbijzijnde supermarkt. Het NS station bevindt zich op 1,4km afstand en vanaf de woning is het 7 minuten rijden naar de A12.