Aanbod
Duinstraat 21B
Woningaanbod

Duinstraat 21B

Beschikbaar: 1 maart 2023
Huur: €1.270,- per maand excl. g/w/l
Parkeergarage: €125,-
Servicekosten: €35,- per maand
Oppervlakte: 77 m2.
Energielabel: geen
Huisvestingsvergunning: nee

Appartement

Dit appartement bestaat uit een grote ruimte. Centraal is het keukenblok met een woondeel. Achter de scheidingswand is een slaapdeel en er is een aparte badkamer. Het appartement heeft grote ramen en de oude gebinten van het dak zijn duidelijk zichtbaar.

Het appartement wordt gehuurd inclusief een parkeerplek in de parkeergarage van € 125,- per maand. De parkeerplek dient verplicht te worden afgenomen. Ook beschikt de woning over een berging die zich in de parkeergarage bevindt.

DE OMGEVING

Het pand aan de Duinstraat heeft een ideale ligging ten opzichte van Schevingen haven, de duinen, strand, zee en allerlei voorzieningen. Het ligt op korte afstand van allerlei winkels en de gezellige winkelstraat Keizerstraat. Daarnaast is ook de gezellige winkelstraat ‘ De Fred’ dichtbij: een oud stukje Den Haag met internationaal karakter. Groene stadsparken zijn op korte afstand, als ook verschillende uitvalswegen. Op loopafstand is er openbaar vervoer en ook ligt het vlakbij allerlei (internationale) scholen. Het centrum van Den Haag ligt op 10 minten fietsen en pal om de hoek zit een grote supermarkt, het stadsdeelkantoor en de bibliotheek Scheveningen.

Geschiedenis

De voormalige brandweerkazerne en politiebureau staat aan op de hoek van het Schipperplein en de Duinstraat in Scheveningen. Het complex dateert uit 1910 en is ontworpen door gemeentelijk architect A.A. Schadee.

In 1904 besluit het College van B&W om brandweer en politie onder te brengen in één grote, nieuw te bouwen kazerne. Stadsarchitect Adam Schadee krijgt de opdracht om een ontwerp te maken en tekent het fraaie gebouw zoals het zich nu nog als Rijksmonument op de hoek van de Duinstraat en het Schipperplein bevindt.

Het complex bestaat uit twee vleugels en een middendeel met inrijpoorten tussen twee traptorens. Een aantal jaren geleden is de brandweer uit de rechtervleugel van het complex verhuisd naar een nieuwbouwpand naast de linkervleugel. In de periode tussen 2004 en 2006 vind een renovatie plaats waarbij tevens een parkeerkelder aan het complex wordt toegevoegd. Bij het uitgraven hiervan wordt een bijzondere vondst gedaan: twee oude cellen worden blootgelegd. Deze werden in het verleden gebruikt voor de opsluiting van dronken arrestanten, zijn bij de verbouwing in 1980 dicht gegooid en sindsdien vergeten. In 2013 is de rechtervleugel met rechter traptoren aangekocht door Stadsherstel.