Aanbod
Boekhorststraat 165
Woningaanbod

Boekhorststraat 165

KENMERKEN

Beschikbaar: per 1 oktober 2023
Oppervlakte: ca 105 m2
Huur: € 1.850,-
Servicekosten: € 55,-
Aantal kamers: 5
Aanwezig: Terras, balkon en berging
Energielabel: D
Huisvestingsvergunning: nee

INDELING

Vanuit de entree in de hal op de eerste etage is er toegang tot de woon- eetkamer met toegang naar een ruim terras. De keuken is modern ingericht en voorzien van een vaatwasser, koel-vries combi, 4 pits gasfornuis met afzuigkap en een elektrische oven. Er is op deze verdieping ook een slaapkamer en badkamer (douche, wastafel en wasmachine aansluiting). Op de tweede etage bevind zich de woonkamer, toilet en twee slaapkamers. Eén van de slaapkamers heeft toegang tot een balkon. Op de afgesloten binnenplaats bevind zich de berging.

HET PAND

Aan de Boekhorststraat, tussen de Zuidwal en de Lepelstraat, staan zeven panden uit eind 19e eeuw. De panden zijn beeldbepalend in het stadsgezicht vanwege de variatie in maat, de schaal en de detaillering van de buitengevels. In de 19e en begin 20e eeuw was de Boekhorststraat een gezellige winkelstraat. In de jaren tachtig is de straat erg verpauperd. Stadsherstel heeft in nauwe samenwerking met de gemeente het bouwblok aangepakt.  

Het complex telt tien winkels en negentien woningen van verschillende grootte, karakter en indeling. 

OMGEVING

De Boekhorststraat kent een rijke geschiedenis. Toen in het midden van de negentiende eeuw de Schilderswijk werd gebouwd, gaf dit een belangrijke impuls aan de straat. De bewoners van de Schilderswijk gebruikten de aangrenzende Boekhorststraat namelijk als aanlooproute naar het centrum. Terwijl er in de twintigste eeuw duidelijke plannen waren om de straat onder welgestelde burgers populair te maken, viel dit in de realiteit erg tegen. In de jaren zeventig en tachtig raakte de straat in verval met als resultaat dat veel winkels de deuren sloten. In 2008 werd de straat door middel van subsidies en een goed uitgedacht plan weer nieuwe leven ingeblazen. Sindsdien is de winkelstraat in opkomst: steeds meer hippe, onderscheidende winkels hebben zich de afgelopen jaren gevestigd in de Boekhorststraat.

Makerskwartier

In een deel van de Boekhorststraat vind je het Makerskwartier, een uniek concept in hartje Den Haag. De winkeltjes die je hier vindt zijn een combinatie tussen een winkel en een atelier. Alle producten die je er kunt kopen, worden ter plekke gemaakt of bewerkt. Zo heb je meteen een mooi verhaal achter je nieuwe aankoop! Je herkent de winkels aan het witte uithangbord met de ooievaar.