Aanbod
Lepelstraat 2C
Woningaanbod

Lepelstraat 2C

KENMERKEN

Beschikbaar: 01 november 2024
Huur: NTB
Servicekosten: NTB
Oppervlakte: ca 65 m2.
Huisvestingsvergunning: NTB
Aantal kamers: 4 (3 slaapkamers en een woonkamer met open keuken)
Buitenruimte: terras van ca. 14,5m2, gezamenlijke binnentuin van ca. 250m2
Berging: op de binnenplaats eigen berging van ca. 5,5m2
Aantal woonlagen: 2
Etage woningentree: 2e verdieping

Het pand bevind zich op de hoek van de Lepelstraat met de Boekhorststraat. Aan de Boekhorststraat, van de Lepelstraat tot de Zuidwal, staan zeven panden uit eind 19e eeuw. De panden zijn beeldbepalend in het stadsgezicht vanwege de variatie in maat, de schaal en de detaillering van de buitengevels. In de 19e en begin 20e eeuw was de Boekhorststraat een gezellige winkelstraat. In de jaren tachtig is de straat erg verpauperd. Stadsherstel heeft in nauwe samenwerking met de gemeente het bouwblok aangepakt.  

Het complex telt tien winkels en negentien woningen van verschillende grootte, karakter en indeling.  

Indeling

Vanuit de entree in de hal op de tweede verdieping is er toegang tot de slaapkamer (ca. 14,5m2), de woonkamer met open keuken (ca. 20m2) en het toilet. Ook bevind zich hier een trap naar de overloop op de derde verdieping. Vanuit hier is er toegang tot de overige twee slaapkamers (ca. 7 en 11m2) en de badkamer voorzien van een wastafel en douche. Het terras (ca. 14,5m2) aan de achterzijde van het pand, de zuidwestkant, is te bereiken via een van de slaapkamers op de derde verdieping. Daarnaast is er toegang tot een gezamenlijke binnentuin (ca. 250m2). Op de afgesloten binnenplaats bevind zich de berging (ca. 5,5m2).

Omgeving

De Lepelstraat is gelegen in het centrum van Den Haag. Aan de noordelijke kant wordt de straat afgesloten door de Boekhorststraat en aan de zuidelijke kant door de Lange Beestenmarkt. De Lepelstraat loop parallel aan de Zuidwal. In de directe omgeving bevind zich de bruisende oude binnenstad. Op twee minuten loopafstand bevind zich de Grote Markt met verschillende horeca gelegenheden. De Grote Markt is tevens het begin van het winkelgebied. Aan de andere kant van de Prinsegracht is het Medisch Centrum Haaglanden. Op twee minuten lopen in de richting van de Zuidwal bevind zich het Oranjeplein met sportveld en speeltuin.