Aanbod
Wijziging Raad van Commissarissen Stadsherstel Den Haag
16 jun 2022

Wijziging Raad van Commissarissen Stadsherstel Den Haag

Sonja Theuws, Ad Zopfi en Joris Wijsmuller zijn per 15 juni 2022 benoemd tot commissarissen bij Stadsherstel Den Haag. Zij volgen Rob Gallas en Marco van Lente op die niet meer herbenoembaar waren.

Sonja Theuws (1973) brengt haar ruim 20 jaar ervaring in het portefeuillemanagement en -strategie binnen de vastgoedsector in. Ze werkte onder meer bij Staedion en Syntrus Achmea Real Estate & Finance en start binnenkort bij Schiphol Commercial Real Estate. Mevrouw Theuws is lid van ASRE Alumni Association en de Haagse Vastgoed Kring.

Ad Zopfi (1955) is constructeur en jurist van opleiding en sinds 1996 directeur-bestuurder bij de Wassenaarsche Bouwstichting. De heer Zopfi bekleedt verschillende nevenfuncties als bestuurslid of commissaris, onder meer bij woningbouwcorpraties, Stichting Beheer Warenar Wassenaar en Stichting OpMaat. Zijn benoeming is op voordracht van het Monumentenfonds Den Haag en Omgeving.

Joris Wijsmuller (1965) heeft uitgebreide ervaring in de Haagse gemeentepolitiek. In 1998 trad hij aan als gemeenteraadslid en was fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij. Vanaf 2014 was hij Wethouder Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur totdat hij in 2018 weer raadslid werd. Eerder dit jaar trok hij zich terug uit de actieve politiek en werd per 1 juni jl. benoemd tot directeur-bestuurder bij Duurzaam Den Haag en het Klimaatfonds. De heer Wijsmuller heeft veel advies- en bestuursfuncties vervuld, meest recent als voorzitter van de Adviescommissie Cultuurplan Rotterdam 2021 – 2024 en voorzitter van de Commissie Corona en Cultuur. Vanaf 2021 tot heden is hij Projectleider Toekomstvisie Oud-Mathenesse en het Witte Dorp te Rotterdam.

Rik Bauer, president-commissaris: “Allereerst dank ik Rob Gallas en Marco van Lente voor hun jarenlange inzet voor Stadsherstel Den Haag. Met de komst van deze nieuwe commissarissen hebben we uitstekende vervanging voor hun expertise gevonden op het gebied van vastgoedanalyse, financiën, planontwikkeling en duurzaamheid. Ook is een vacature vervuld. Uiteraard hebben allen ervaring met erfgoed.”