Aanbod
Terugblik Dag van het Kasteel 2024
22 mei 2024

Maandag op 2e Pinksterdag opende Stadsherstel Den Haag samen met onze aannemer Jurriëns de deuren van het voormalige koetshuis Sion in Rijswijk Buiten.

In het kader van de Dag van het Kasteel hebben wij onze bezoekers verteld over de bijzondere geschiedenis van dit pand dat omstreeks 1660 werd gebouwd als koetshuis van de grootste buitenplaats van Nederland en tot niet zo lang geleden tussen de kassen dienstdeed als tuinderswoning.

Een van de bezoekers had hier als kind gewoond en kon vertellen dat er onder een van de bedstedes Mariabeelden werden bewaard en onder een andere zelfs onderduikers hadden gezeten! Geïnteresseerden konden buiten met behulp van onze informatiefolder zelf op zoek naar bouwsporen in de gevels, wat tot levendige discussies leidde.

Inmiddels is het koetshuis opgenomen in de nieuwe ontwikkeling van de woonwijk Hof van Sion en maakt het nieuwe kinderdagverblijf dat hier begin 2025 haar deuren zal openen straks onderdeel uit van deze levendige nieuwe buurt.

We danken alle bezoekers voor hun komst en grote interesse. Het is mooi om op deze manier het verhaal van het Hof van Sion weer te kunnen vertellen. Tot volgend jaar!

Bezoekers Dag van het Kasteel 2024