Aanbod
Stadsherstel Den Haag viert 45 jarig bestaan
18 jul 2022

Stadsherstel Den Haag en Omgeving werd opgericht in 1977 en heeft sindsdien meer dan 40 historische panden gekocht en gerestaureerd. Zowel rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten als beeldbepalende panden kregen een passende bestemming als woon- of werkruimte. Het doel is om het Haagse karakter van deze prachtige stad zoveel mogelijk te behouden. 

De Lustrumactiviteiten de komende maanden zijn deels voor genodigden en deels openbaar. De eerste openbare activiteit is op 20 juli aanstaande. Restauratie-architect Peter Drijver zal in het Stadherstel-pand aan Prinsegracht 2 vertellen over de geschiedenis van het pand en het restauratieplan dat Stadsherstel ontwikkelt. Stadsherstel heeft daarvoor eerst bouwhistorisch onderzoek laten uitvoeren en in het pand zijn inmiddels belangwekkende historische vondsten gedaan. Omdat tijdens dit lustrumjaar geïnvesteerd gaat worden in het herstel van het historisch gevelbeeld van de onderpui, heeft Stadsherstel Den Haag juist dit monument uitgeroepen tot Jubileumpand! 

De presentatie start om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Wilt u meedoen aan deze (gratis) lustrumactiviteit, stuur dan een mail naar info@stadshersteldenhaag.nl. Inschrijving geschiedt op volgorde van inschrijving en u krijgt een bevestigingsmail. 

Wilt u meer informatie over de activiteiten van Stadsherstel en welke wanneer plaatsvinden, kijkt u dan op www.stadshersteldenhaag.nl/lustrum.