Aanbod
STADSHERSTEL DEN HAAG VIERT 45 JARIG BESTAAN
3 nov 2022

Stadsherstel Den Haag en omgeving viert dit jaar haar 45-jarig bestaan. De erfgoedorganisatie is in 1977 opgericht om bijzondere panden van de sloop te redden. Dit heugelijke feit werd op donderdag 3 november gevierd in de Julianakerk in Den Haag.

Directeur Lilian Kusters: “Tijdens dit lustrumfeest onthult oud-burgemeester Wim Deetman een ontwerp voor een nieuw windhaantje voor de Julianakerk. De oude is helaas heel veel jaren geleden verdwenen.“ Het ontwerp voor dit lustrumcadeau is gemaakt door restauratie-architect Gijsbert van Hoogevest, kleinzoon van de ontwerper van de Julianakerk. De kerk is vernoemd naar Prinses Juliana die in 1924 de eerste steen mocht leggen.

Zo’n 100 mensen woonden de viering bij. Aanwezig waren zowel certificaathouders, zakenpartners als huurders van Stadsherstel Den Haag.

In haar lustrumjaar werkt Stadsherstel Den Haag aan meerdere restauratieprojecten en is zij bezig met de verwerving van nieuwe monumenten. Zij verhuurt woningen en bedrijfsruimte in mooie monumenten in de Haagse binnenstad en Haaglanden.