Aanbod
Stadsherstel 47 jaar!
19 jan 2024

Stadsherstel Den Haag viert elk jaar op 19 januari haar verjaardag. Dit jaar heeft kinderboekenschrijver Gideon Samson op verzoek van Stadsherstel een verhaal geschreven rondom Oude Molstraat 20.

Directeur Lilian Kusters: “Gideon Samson heeft op ons verzoek ons bouwhistorisch onderzoek gelezen als inspiratiebron om een kort verhaal voor kinderen erover te schrijven. Tijdens het onderzoek is ontdekt dat ons rijksmonument Oude Molstraat 20 al voor het eerst in de 15de eeuw wordt vermeld. Het pand is gebruikt door een goudsmid, als manufacturenhandel en als destilleerderij. Die laatste functie heeft Gideon Samson gebruikt in zijn verhaal “Marthe heeft dorst” met een leuke kwinkslag.”

Het is een primeur dat bouwhistorisch onderzoek wordt gebruikt voor een kinderverhaal en Stadsherstel wil hiermee kinderen enthousiasmeren voor de leuke verhalen die het verleden aanreikt.

Het verhaal, voorzien van leuke illustraties door illustrator Milja Praagman, wordt digitaal aan alle scholen in de gemeente Den Haag en onze certificaathouders verstrekt en is te downloaden op onze website. Uw kinderen en kleinkinderen wensen we veel leesplezier!

Gideon Samson & Milja Praagman – Martha heeft dorst

Directeur Lilian Kusters van Stadsherstel Den Haag leest eerste exemplaar van kinderboekje over monument Oude Molstraat 20