Aanbod
Boekhorststraat 179
Woningaanbod

Boekhorststraat 179

Het pand

Aan de Boekhorststraat, van de Lepelstraat tot de Zuidwal, staan zeven huizen uit eind 19e eeuw. De panden zijn beeldbepalend in het stadsgezicht vanwege de variatie in maat, de schaal en de detaillering van de buitengevels. In de 19e en begin 20e eeuw was de Boekhorststraat een gezellige winkelstraat. In de jaren 80 is de straat erg verpauperd. Stadsherstel heeft in nauwe samenwerking met de gemeente het bouwblok aangepakt.Het gehele complex telt tien winkels en negentien woningen van verschillende grootte, karakter en indeling.

De indeling

Vanuit de entree in de hal is er toegang tot de woonkamer (ca. 38 m2), de keuken (ca. 9 m2), de twee slaapkamers (beiden ca. 11m2), de badkamer (ca. 5m2) en het toilet.
Het balkon aan de achterkant van het pand (de zuidwestkant) is te bereiken via een van de slaapkamers.
Daarnaast is er toegang tot de gezamenlijke binnentuin (ca. 250m2). Op de binnenplaats bevindt zich tevens de berging (ca. 5,5m2).

De omgeving

De Boekhorststraat bevindt zich in het centrum van Den Haag, op een paar minuten lopen van de oude binnenstad. In de directe omgeving vindt u voldoende horeca gelegenheden en winkels, maar ook het Haaglanden Medisch Centrum bevindt zich in de buurt. In de Boekhorststraat zelf is ook genoeg te beleven, zo vindt u hier het Makerskwartier met verschillende ateliers, winkeltjes en kleinere horeca gelegenheden.

Prijs: €1050,- excl.
Servicekosten: €35,-
Beschikbaar per: 15 augustus 2021
Huurtermijn: minimaal 1 jaar
Waarborg: 1x de maandhuur
Bouwjaar: 19de eeuw
Restauratie jaar: 1982
Gebruiksoppervlakte: 80 m2
Inhoud: 225 m3
Aantal kamers: 3 (woonkamer en twee slaapkamers)
Buitenruimte: terras van +/- 7,5 m2
Berging: Berging op de afgesloten binnenplaats
Aantal woonlagen: 1 woonlaag
Etage woningentree: 1e verdieping
Monumentale status: Stadsbeeldbepalend
Energielabel: -
Bijzonderheden: -