Aanbod
Boekhorststraat 159-161
Onze panden

Boekhorststraat 159-161

Monumentstatus: geen
Beschermd stadsgezicht: Rijks | Centrum
Bouwjaar: 19de eeuw
Aangekocht: 1998
Restauratie: 1999 – 2000
Betrokken partijen:
HTV Architecten & Aannemer Schakel & Schrale

Aan de bouwstijl van sommige panden kun je zien dat de Boekhorststraat ooit een ‘gegoede’ straat was. Achter de gevels met mooie daklijsten en fraai versierde puien zaten winkels die klanten trokken uit de wijde omtrek. Van schoenen tot behang, van vlees tot sigaretten en ook Vroom en Dreesman en Kwantum waren er gevestigd. Ook vertier was er te vinden, denk aan de vele bioscopen. Dat begon al vroeg: op onderstaande foto uit 1930 staat bioscoop Thalia.

De straat was een belangrijke ader tussen de Schilderswijk en het centrum. Begin vorige eeuw reed er een paardentram en vanaf 1904 trok de elektrische tram erdoorheen. Stadsherstel heeft het pand aan nummer 159-161 mooi opgeknapt en binnenkort wordt cultuurhistorisch onderzoek uitgevoerd.

Makerskwartier

In een deel van de Boekhorststraat vind je het Makerskwartier, een uniek concept in hartje Den Haag. De winkeltjes die je hier vindt zijn een combinatie tussen een winkel en een atelier. Alle producten die je er kunt kopen, worden ter plekke gemaakt of bewerkt. Zo heb je meteen een mooi verhaal achter je nieuwe aankoop! Je herkent de winkels aan het witte uithangbord met de ooievaar.