Aanbod
Werken bij Stadsherstel Den Haag
3 dec 2019

Vacature Projectmanager

Heb je een passie voor erfgoed? Een bouwkundige achtergrond? Vind je het fijn om de handen uit de mouwen te steken? En om in een klein team te werken aan Haags Karakter?

Dan willen we je graag uitnodigen voor een kop koffie!

 

In het kort

Stadsherstel Den Haag en Omgeving zet zich in voor herstel en behoud van het historische karakter van onze mooie stad. We kopen en restaureren verwaarloosde monumenten en beeldbepalende panden en geven ze een passende bestemming als woon- of werkruimte. Hiervoor zijn wij op zoek naar een nieuwe projectmanager die de dagelijkse leiding van de restauratie- en/of herbestemmingsprojecten op zich neemt, van acquisitie tot oplevering.

 

Het werk van de projectmanager

Als projectmanager begeleid je het gehele traject van de onderhanden projecten. Dit begint al bij de acquisitie van nieuw aan te kopen panden en het vervaardigen van haalbaarheidsonderzoeken. Andere werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het verzorgen en aanvragen van omgevingsvergunningen en subsidieaanvragen, contracteren en contact onderhouden met aannemers en adviseurs, het opstellen van programma van eisen, het maken van kostenramingen en planningen, het leiden van bouw- of ontwerpteams en het rapporteren aan en adviseren van de directie.

Er bestaat geen standaard project en overal zijn weer andere zaken om op te letten, zoals het verwerken van duurzaamheidsmaatregelen in nieuw te realiseren woningen of huurderswensen wanneer er reeds een huurder is gevonden voor een nieuw project. Dat maakt het werken bij Stadsherstel leuk en afwisselend!

 

Over jou

Je bent initiatiefrijk, communicatief vaardig, sterk in organiseren en coördineren, je houdt ervan je handen uit de mouwen te steken en hebt een zakelijke handelsgeest. Naast een passie voor erfgoed en inventiviteit heb je:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Bij voorkeur een opleiding in de richting van Bouwkunde
 • Aantoonbare kennis van restauratiemethoden en uitvoerings- en beoordelingsrichtlijnen (geen noodzaak, maar welk een belangrijk voordeel)
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in de bouw- of restauratiesector
 • Kennis van MS Office
 • (Kennis van het softwareprogramma Informant wordt als voordeel gezien)

 

Wat bieden we?

In de ruim 40 jaar dat Stadsherstel Den Haag bestaat hebben we veel verschillende projecten in Den Haag en omgeving onderhanden gehad. We kopen vervallen monumentale panden aan, restaureren deze en houden ze (vaak) in eigen beheer. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat de opgeknapte monumenten in goede staat blijven verkeren. We zijn met een klein team bestaande uit een directeur, beheerder, projectmanager, communicatiemedewerker/office manager en controller. Het kantoor ligt net buiten het mooie centrum van Den Haag met al onze panden op fietsafstand. Naast dat er hard wordt gewerkt, heerst er een gezellige en informele sfeer bij ons op kantoor.

Werken bij Stadsherstel betekent uiteraard dat je deel uitmaakt van een fijn team en je steentje bijdraagt aan het behoud van het Haagse erfgoed, maar daarnaast bieden wij:

 • Een 40-urige werkweek
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging bij wederzijdse tevredenheid
 • Een mooie houten fiets van de zaak zodat je niet in de gebruikelijke files en wegafsluitingen terecht komt wanneer je een project bezoekt
 • Salariëring afhankelijk van opleiding en werkervaring
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

 

Interesse?

Voor meer informatie kan je contact met ons opnemen via info@stadshersteldenhaag.nl.

Word jij enthousiast van bovenstaande functiebeschrijving? Stuur ons dan snel via onderstaand formulier jouw sollicitatie toe!

Solliciteren