Aanbod
Stadsherstel Den Haag opent drie monumenten tijdens Open Monumentendag
9 sep 2021

Tijdens Open Monumentendag op 11 september 2021 opent Stadsherstel Den Haag de deuren van een drietal monumenten die aansluiten bij het thema van dit jaar: “Toegankelijkheid – Mijn monument is jouw monument” en start met digitale bezoeken van monumenten.

“Dit is het leukste weekend van het jaar! We kunnen iedereen laten zien hoe leuk het herstellen en herbestemmen van Haags erfgoed is! Het thema dit jaar gaat over toegankelijkheid oftewel inclusie en past goed bij de monumenten van Stadsherstel Den Haag” vertelt Lilian Kusters, directeur van Stadsherstel Den Haag. “Neem bijvoorbeeld ons Havenkantoor aan Goudriaankade 90 uit begin vorige eeuw. Dit was vroeger alleen toegankelijk voor de havenmeester, maar vanaf medio september voor iedereen, als hotelkamer!

Ook onze Stadsrijschool is van een gesloten gebouw voor iedereen toegankelijk geworden doordat de stichter, koning Lodewijk Napoleon, al begin 19de eeuw het gebouw cadeau gaf aan de burgerij van Den Haag. Daardoor kan iedereen die wil paardrijden, daar nog steeds terecht! Die oorspronkelijke functie helpen wij graag in ere behouden.

Rondleidingen

Op 11 september geeft Stadsherstel Den Haag tussen 11.00 en 15.00 uur rondleidingen door 3 panden: het Havenkantoor aan Goudriaankade 90, het Politiebureau aan het Schipperplein/Duinstraat in Scheveningen en het Bierdepot van De Drie Hoefijzers aan Dintelstraat 46. Aanmelden is niet noodzakelijk. Wel is er een kans dat bezoekers bij grote belangstelling even moeten wachten in verband met de Corona maatregelen. Wij vertrouwen op uw begrip.

Informatiestand en Digitaal monumentenbezoek

Bij de Stadsrijschool staat dit jaar buiten een informatiestand. Dit bijzondere monument is dit jaar wegens drukte door rijlessen in combinatie met de COVID-regels niet binnen te bezoeken. Dit jaar heeft Stadsherstel ook een primeur: we willen onze panden graag digitaal toegankelijk maken en het monumentendagthema van dit jaar is een ideaal startmoment! In samenwerking met de gemeente zijn enkele van onze panden via computer en smartphone toegankelijk gemaakt: bezoek

onze Stadsrijschool, Van Kleef-distilleerderij en bierdepot van de Drie Hoefijzers via https://dutchvrviewer.com/monumenten-zorg/

Meer informatie over Stadsherstel Den Haag vindt u op www.stadshersteldenhaag.nl