Aanbod
Bierdepot ‘De Drie Hoefijzers’

Bierdepot
“De Drie Hoefijzers”

In de Rivierenbuurt, vlakbij station Hollands Spoor, staat op de hoek van de Zwetstraat 1-5 en de Dintelstraat 42 het voormalig bierdepot van de Bredase bierbrouwerij ‘De Drie Hoefijzers’.

Bierdepot

Het complex is ontworpen door K. Meijer & H.E.M. Rademaker architecten en is vlak voor de Eerste Wereldoorlog gebouwd. Het bestaat uit een kantoorvilla, koelhuis en paardenstal. De bierbrouwerij uit Breda had meerdere depots in Nederland. Het Haagse depot is waarschijnlijk de laatste die nog bestaat. Het was tot eind jaren zestig eigendom van ‘De Drie Hoefijzers’, waarna er onder meer een houthandelaar en uiteindelijk een autosloopbedrijf in huisden. Het complex is sinds 2007 een gemeentelijk monument, maar staat er al lang slecht bij. Een paar jaar geleden is de oude rijtuigenstalling gesloopt. De staat van het depot ging de laatste jaren alleen maar achteruit. Om verder verval te voorkomen, besloot Stadsherstel om het complex aan te kopen.

Woningen en bedrijfsruimte

Stadsherstel wil ‘De Drie Hoefijzers’ herbestemmen naar woningen en mogelijk een bedrijfsruimte. Naast het complex ligt een parkeerterrein dat de gemeente graag wil laten bebouwen. Aan de hand van een stedenbouwkundige studie wordt er gekeken of een integrale herontwikkeling van beide kavels mogelijk is.

Alle locaties

Zie ook