Aanbod
Nieuwste aanwinst Stadsherstel: Paviljoensgracht 133
11 jun 2021

Nieuwste aanwinst Stadsherstel: Paviljoensgracht 133

Per 11 juni 2021 heeft Stadsherstel Den Haag er weer een bijzonder historisch gebouw bij: Paviljoensgracht 133-133A. Dit 17de-eeuws pand kwam vorig jaar in opspraak toen het gerenoveerd werd door de vorige eigenaar. Een deel van de pleister op de gevel was afgebrokkeld en er kwam een gevel tevoorschijn waarvan men dacht dat deze ouder was dan tot op heden gedacht werd. Stadsherstel wil de bouwsporen onderzoeken en behouden en koopt daarom dit pand aan.

Directeur Lilian Kusters: “We zijn trots op ons nieuwe pand en gaan er goed voor zorgen. We zijn al met een bouwhistorisch onderzoek gestart en maken een plan met een restauratie-architect. Het van binnen al gerenoveerde woon-werkpand vormt een spannende combinatie van geschiedenis en hip interieur. We zoeken vanaf nu een huurder voor deze unieke plek dus als je belangstelling hebt, kan je ons bellen.”

Het pand is tot 1960 in gebruik geweest als water- en vuurwinkel. Tot halverwege de vorige eeuw kwam er in de Haagse huizen geen warm water uit de kraan. In een teil of emmer kon je dan voor één of twee cent warm water halen bij de waterstoker in dit pand om je goed te wassen en voor gebruik in huis. Maar ook smeulende kooltjes voor de voetenstoof, petroleum voor lampen en de Aladdin kachel en later ook kolen.

Met dit pand bouwt Stadsherstel weer een stukje verder aan Haags karakter. Bent u geinteresseerd in het huren van dit pand met woon- en werkfuntie? Bel ons dan op 070 3248535!