Aanbod
Kasteel Duinstraat
16 apr 2019

Nieuwste aanwinst portefeuille Stadsherstel

Sinds 15 april is Stadsherstel Den Haag officieel eigenaar van het voormalig politiebureau aan de Duinstraat!

We zijn al druk bezig met het maken van plannen en indienen van vergunningsaanvragen voor de verbouwing van het pand. Voor de bedrijfsruimtes zijn geen grote ingrepen nodig, waardoor deze in mei al opgeleverd kunnen worden. Hiervoor gaan we in gesprek met kandidaat huurders om afspraken te maken over hoe de ruimte optimaal ingedeeld kan worden voor hun gebruik. Voor de woningen zijn er grotere verbouwingen nodig. Op de bovenste verdieping was origineel reeds een woning gesitueerd, maar deze is tijdens een grote renovatie casco gemaakt. Voor deze plannen moeten de omgevingsvergunningen nog aangevraagd worden.

Het pand is tussen 1905 en 1909 gebouwd naar ontwerp van de Haagse stadsarchitect Adam Schadee. De karakteristieke torentjes en het Haagse wapen zijn hier een echt kenmerk van en komen bijvoorbeeld ook terug in de andere Stadsherstel panden die door hem zijn ontworpen, het oude Havenkantoor aan de Goudriaankade en de poortwachtersvilla’s aan de Slachthuisstraat. Iets dat echter uniek is voor een pand van Stadsherstel, is dat dit complex een parkeerkelder bevat die bereikbaar is via de opvallende poort aan de Oostzijde van het gebouw.

Kasteel Duinstraat, zoals het pand in de volksmond ook wel genoemd wordt, was sinds de bouw in gebruik door zowel de politie als de brandweer. De rechtervleugel van het pand is reeds in 2013 aangekocht door Stadsherstel Den Haag en hier heeft zij zeven mooie appartementen gerealiseerd. Met de aankoop van het voormalige politiebureau in de linkervleugel mogen we het hele Rijksmonument tot onze portefeuille rekenen.