Aanbod
Maker gezocht!
24 okt 2017

Maker gezocht!

Stadsherstel zoekt een maker voor het Makerskwartier in de Boekhorststraat te Den Haag.

In de Boekhorststraat staat momenteel een bedrijfsruimte te huur. Stadsherstel zoekt een nieuwe maker voor deze unit. Een maker die iets nieuws en unieks toevoegt aan de straat; een vakman of vakvrouw die zelf producten ontwerpt, maakt en verkoopt in het winkelpand dat tegelijkertijd als werkplaats of studio fungeert. De bedrijfsruimte bevindt zich aan het einde van de straat, tussen de winkels van de andere makers.

Makerskwartier

De Boekhorststraat is een winkelstraat in opkomst aan de rand van het centrum, op slechts vijf minuten lopen van het Centraal Station. Het Makerskwartier is een initiatief van Stadsherstel om de buurt aantrekkelijker te maken voor winkeliers en winkelend publiek. De makers hebben onderling goed contact en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd om het Makerskwartier op de kaart te zetten. Hierdoor blijft de aanloop naar de winkels goed op gang. Er worden initiatieven ontplooid zoals festivals, workshops, wereldburendagen en nog veel meer activiteiten. Het unieke aan shoppen bij de makers is dat je in de winkel meteen kunt zien hoe de producten ontworpen en geproduceerd worden. Daarnaast zijn de winkeliers gevestigd in prachtig onderhouden Stadsherstel panden, wat de shopbeleving nog exclusiever maakt.

Oprichting

Het idee voor een Makerskwartier in Den Haag is ontstaan in 2015 toen Stadsherstel al een paar panden in de Boekhorststraat beheerde. De buurt maakte destijds een enorm verpauperde indruk. “Daar liggen mooie mogelijkheden voor herstel van de stad.” dacht Bernard Ferf Jentink, directeur van Stadsherstel. Onder de noemer Makerskwartier ontwierp Stadsherstel een concept om het kwartier vorm te geven en van de grond te krijgen. Het plan werd doorgevoerd in samenwerking met Staedion, een Haagse woningcorporatie die ook panden in de Boekhorststraat beheerd.

Toekomst

Stadsherstel bezit momenteel een stuk of negen bedrijfseenheden in de Boekhorststraat. Elke keer als er een pand vrij komt, is er weer plek voor een nieuwe maker. Ook houdt de organisatie de mogelijkheden in de gaten betreft nieuwe panden aankopen in de straat. Op die manier blijft Stadsherstel het Makerskwartier runnen en uitbreiden. “We hopen dat dit initiatief als een sneeuwbaleffect zal werken, zodat het elders in de Boekhorststraat ook opgepakt wordt door pandeigenaren” aldus Ferf Jentink.