Aanbod
Zwetstraat 1A
Woningaanbod

Zwetstraat 1A

WONEN IN EEN PAS GERENOVEERD BIERDEPOT

Het complex is ontworpen door K. Meijer & H.E.M. Rademaker Architecten en is vlak voor de Eerste Wereldoorlog gebouwd. Het bestaat uit een kantoorvilla, koelhuis en paardenstal. De bierbrouwerij uit Breda had meerdere depots in Nederland. Het Haagse depot is waarschijnlijk de laatste die nog bestaat. Het was tot eind jaren zestig eigendom van ‘De Drie Hoefijzers’, waarna er onder meer een houthandelaar en uiteindelijk een autosloopbedrijf in huisden. Het complex is sinds 2007 een gemeentelijk monument, maar heeft er lang slecht bij gestaan. Een paar jaar geleden is de oude rijtuigenstalling gesloopt. De staat van het depot ging de laatste jaren alleen maar achteruit. Om verder verval te voorkomen, besloot eigenaar (Stadsherstel Den Haag) om het complex aan te kopen.
Dit pand bestond oorspronkelijk uit het kantoor van de directeur, een spreekkamer, een grote kluis en een aantal ondersteunende ruimtes op de begane grond en een groot woonhuis daarboven. Hier werd alle administratie bijgehouden van het bierdepot. Hoeveel bier er vanuit Breda gebracht werd en de distributie vanuit het depot naar de omgeving.
Het complex ligt op loopafstand van het centrum met al haar faciliteiten in de Rivierenbuurt, met een gunstige ligging tussen Stations Hollands Spoor + Den Haag Centraal en het hoofdwegennet.

Indeling

Via het gemeenschappelijke trappenhuis treft u op de eerste verdieping de voordeur van het appartement.
Via de voordeur komt u in de hal welke toegang geeft aan de eerste slaapkamer (ca. 11 m2) met toegang tot het balkon (ca. 5 m2), het aparte toilet en de woonkamer (ca. 22,5 m2) met aangrenzende eetkamer en keuken (ca. 20 m2). De keuken beschikt over alle moderne gemakken als een koelkast, vriezer en vaatwasmachine.
Via de woonkamer heeft u toegang tot de tweede slaapkamer (ca. 13,5 m2). Beide slaapkamers geven toegang tot de tussengelegen badkamer met douche, dubbele wastafel en een aansluiting voor de wasmachine.

Duurzaamheid

Bij de renovatie van de kantoorvilla is zoveel mogelijk geprobeerd om de duurzaamheid mee te nemen. Dat heeft geresulteerd in verschillende duurzaamheidsmaatregelen.

Voor het appartement met adres Zwetstraat 1a betekent dit dat het appartement beschikt over mechanische ventilatie met warmteterugwinning. Hierbij wordt de warme lucht vanuit de badkamer en keuken die normaal afgevoerd wordt gezuiverd en weer terug de woning ingebracht om de woning te verwarmen.

Prijs: €1.370,- excl.
Servicekosten: €45,-
Beschikbaar per: 1 april 2021
Huurtermijn: minimaal 1 jaar
Waarborg: 1x de maandhuur
Bouwjaar: 1912
Restauratie jaar: 1982
Gebruiksoppervlakte: 85 m2
Inhoud: -
Aantal kamers: 3 (woon- en eetkamer en twee slaapkamers)
Buitenruimte: ca. 5 m2
Berging: -
Aantal woonlagen: 1 woonlaag
Etage woningentree: 1e verdieping
Monumentale status: Gemeentelijk monument
Energielabel: -
Bijzonderheden: -