Aanbod
Sweelinckplein 4
Woningaanbod

Sweelinckplein 4

Het pand

De woningen aan het Sweelinckplein 4 en 5 zijn een spiegelsymmetrisch dubbelpand. De indeling van de panden is hetzelfde, maar dan gespiegeld. Dit is ook de reden dat de twee panden één voorgevel delen.

De panden zijn oorspronkelijk gebouwd als woonhuizen, maar hebben een tijd dienst gedaan als kantoorpanden en noodopvang voor kinderen. In die tijd is het gebouw erg versoberd, zo zijn de versierde stucplafonds verborgen onder een systeemplafond en zijn de vloeren en deuren vernieuwd. Gelukkig zijn er ook veel originele kenmerken van de panden bewaard gebleven over de jaren, zoals de karakteristieke voorgevel, de glas-in-loodramen en de nog originele voordeur op nummer 5.

De indeling

Via een gezamenlijke authentieke hal komt men bij het appartement.

Vanuit de entree is er toegang tot de keuken (ca. 11,5m2), de eetkamer (ca. 25,5m2), het toilet, de trap naar de eerste verdieping en de trap naar de kelder. De woonkamer (ca. 25m2) bevindt zich aan de voorzijde van het pand en staat in directe verbinding met de eetkamer. Tussen de keuken en de eetkamer bevindt zich een serre van ca. 11m2. Via beide ruimtes is er toegang tot de ruime achtertuin van ca. 25m2. Beneden komt de trap uit in een kelder van ca. 12,5m2. Boven komt de trap uit op de overloop. Vanuit hier is er toegang tot een van de slaapkamers (ca. 12,5m2) en de studeerkamer (ca. 14m2). De studeerkamer staat in directe verbinding met de serre (ca. 11m2) vanuit waar de slaapkamer ook te bereiken is. Aan de andere kant van de studeerkamer is er toegang tot de gang naar de badkamer van ca. 8m2, het toilet en de tweede slaapkamer (ca. 23m2). Via de slaapkamer is de bergruimte (ca. 6,5m2) te bereiken.

De Omgeving

De ruime appartementen zijn gesitueerd aan een van de mooiste pleinen van Den Haag: het Sweelinckplein, in het hart van de levendige wijk Duinoord. Het bijzondere aan het plein is dat de bebouwing uitsluitend uit rijksmonumenten bestaat. In de directe omgeving bevinden zich het internationaal bekende Vredespaleis en het park Zorgvliet, waar ook het Catshuis staat. Daarbij bevindt u zich op 10 min fietsafstand van het centrum.

Prijs: € 3.250,-
Servicekosten: € 25,-
Beschikbaar per: 1 april 2019
Huurtermijn: minimaal 1 jaar
Waarborg: Ter grootte van 1 maandhuur
Bouwjaar: 1894
Restauratie jaar: 1982
Gebruiksoppervlakte: 175 m2
Inhoud: 525 m3
Aantal kamers: 5 (woonkamer, 2 slaapkamers, eetkamer en studeerkamer)
Buitenruimte: 25 m2
Berging: 6,5 m2
Aantal woonlagen: 2
Etage woningentree: Begane grond
Monumentale status: Rijksmonument
Energielabel: -
Bijzonderheden: Volledig geisoleerd tegen bijvoorbeeld geluidsoverlast