Aanbod
Sint Jacobstraat 9
Woningaanbod

Sint Jacobstraat 9

Het pand

Het complex op de hoek van de Wagenstraat en de Sint Jacobstraat was oorspronkelijk een aantal woningen daterend uit de eerste helft van de 17e eeuw. Deze pandjes waren gebouwd op het achterterrein van een middeleeuwse woning, waarvan de stenen later zijn gebruikt om de buitenruimte te plaveien. In 1992 heeft Stadsherstel deze pandjes aangekocht en op hoogwaardig niveau gerenoveerd om er 9 woningen te realiseren in de karakteristieke stijl van de oude buurt.

De indeling

Via een gezamenlijke authentieke hal komt men bij het appartement.

Vanuit de hal bij de entree is er toegang tot alle ruimtes van het appartement, namelijk de woonkamer (ca. 32m2), de keuken (ca. 6m2), de slaapkamer (ca. 14m2), de badkamer (ca. 4m2), het terras (ca. 3m2), het toilet en de bergingskast (ca. 3m2).

De omgeving

De Sint Jacobstraat is gelegen in het centrum van Den Haag. Aan de noordelijke kant wordt de straat afgesloten door het Spui en aan de zuidelijke kant door de Wagenstraat.

In de directe omgeving bevindt zich de bruisende oude binnenstad. Op twee minuten loopafstand vind je de Grote Markt met verschillende horeca gelegenheden. Vanaf de Grote Markt begint het winkelgebied. Twee minuten lopen in de andere richting bevindt zich het Huijgenspark. Daarbij zijn ook de Hofvijver, de Paleistuin en het Kortenbos in de nabije omgeving te vinden.

Prijs: €980,- excl.
Servicekosten: €45,-
Beschikbaar per: 1 juli 2021
Huurtermijn: minimaal 1 jaar
Waarborg: 1x de maandhuur
Bouwjaar: 19de eeuw
Restauratie jaar: 1982
Gebruiksoppervlakte: 70 m2
Inhoud: -
Aantal kamers: 2 (woonkamer en een slaapkamer)
Buitenruimte: terras van +/- 5 m2
Berging: -
Aantal woonlagen: 1 woonlaag
Etage woningentree: 3e verdieping
Monumentale status: Stadsbeeldbepalend
Energielabel: B
Bijzonderheden: -