Aanbod
Raamstraat 7
Woningaanbod

Raamstraat 7

Beschikbaar: per 1 maart 2023
Oppervlakte: 90 m2
Huur: € 1.200,- excl. g/w/l
Servicekosten: € 25,-
Aantal kamers: 4
Buitenruimte: patio 9m2
Zolder/ berging: 10m2
Entree: B.G. ligging eerste etage
Rijksmonument: ja

De indeling

De entree bevindt zich op de begane grond waarachter een trap direct naar de hal op de eerste verdieping gaat. Vanuit de hal is er toegang tot de woonkamer, de eetkamer en de trap naar de tweede verdieping. De eetkamer bied toegang tot de keuken, het toilet en de patio. De trap komt uit op een grote overloop van waar de twee slaapkamers en de badkamer te bereiken zijn.

Het pand

Na jaren van achterstallig onderhoud en verpaupering zijn de panden aan de Raamstraat 7 t/m 11 op 5 april 2004 overgedragen aan Stadsherstel. Het pand aan de Raamstraat 13 is op 15 november 2004 eigendom geworden. Dankzij het gebruik en de staat van onderhoud moest er door de architect een plan gemaakt worden ten aanzien van de indeling en ontsluiting van de woningen en bedrijfsruimten. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in vijf comfortabele binnenstadswoningen en ruim 300m2 bedrijfsruimte. Door de panden te renoveren, zowel aan de buitenzijde als aan de binnenkant, is gekozen voor een duurzame ingreep. De invulling van wonen boven bedrijfsruimte geeft een bestemming die de levendigheid terugbrengt in dit straatje.

De omgeving

De Raamstraat is gelegen in het centrum van Den Haag. In de directe omgeving bevind zich de bruisende oude binnenstad. Achter het woonblok bevind zich de Grote Markt met verschillende horeca gelegenheden. Tevens begint vanaf de Grote Markt het winkelgebied. Op 5 minuten loopafstand staat men midden op het binnenhof. Nabij bevinden zich drie parken, het Kortenbos, de Paleistuin en het Oranjeplein met sportveld en speeltuin.